Despartiti – Uniti

uniti-despartiti-anti-islam-film-proteste
Am citit pe un site mai multe informatiile, in ultimele zile, despre „Innocence of Muslim” (Inocenta Religiei Musulmane), despre protestele de pe strazi si despre RECOMPENSA de 100.000 de dolari pentru cel care-l ucide pe omul care a facut filmul anti-islamic.
Nakoula Basseley Nakoula, omul care ar fi in spatele producerii acestui film si care acum incerca sa se ascunda, spun oficialii americanii, este dat in judecata de o actrita din filmul sau, Cindy Lee Garcia, alaturi de site-ul care a publicat trailer-ul, mai exact YouTube (si binenteles firma-mama Google Inc) pentru refuzul de a scoate filmul de pe site-ul lor.
Sunt si oameni, de religie musulmana, care vad protestele ca o mare prostie. Exista protestatari care deja fac victime persoane inocente si CHIAR AJUTA la veridicitatea filmului, care este blamat, fiind o jignire pentru orice credincios musulman.
Privesc spre suporterii diferitelor echipe de fotbal, (imi par cei mai violenti sau cel putin sunt cei mai mediatizati), sunt in stare sa calce in picioare suporteri ai echipelor contracandidate.
Vad tot timpul oameni care mai au putin si se iau la omor pentru un partid sau altul, pentru opiniile lor politice.
Stiu de diferentele intre religii si am invatat si la istorie de razboaiele religioase, si culmea in numele lui Dumnezeu!
Aud diferite persoane care se bat cu pumnii in piept si se cearta cu foc pentru diferitele formatii de muzica, care este mai buna, care e autentica, care are ceva de transmis, care are mai multe instrumente, care e copiata, care e buna, care e proasta, care e care-mai-de-care…
Sustin si chiar cred in cuvantul rostit, cel care defineste ceea ce crezi si ceea ce esti, sa spui cu voce tare, sa stai drept, sa nu pleci capul, dar pana la violenta, mai ales in cazuri in care nu se rezolva nimic e drum lung.
Suporterii nu fac ca o echipa sa piarda sau sa castige…
Protestele nu vor ajuta sa schimbe imaginile din film.

Dumnezeul unei religii nu cred ca devine mai puternic daca omorati mai multi oameni ai altei religii.
Parerile contrare despre stilurile muzicale sau formatiile care nu va plac, in fapt, le fac reclama (vezi manelele).
Certurile oamenilor pe anumite subiecte politice sunt tot publicitate si ofera subiecte bune pentru stiri-massmedia.
Si ma intreb cum sunt acesti oameni incitati, asa de usor?

Chiar nimeni nu observa ca despartirea este singura cale prin care cei de sus au puterea si o pot controla? Chiar nu inteleg oamenii ca solutia nu e sa-l ranesti pe cel de langa tine, sa-i provoci suferinta, caci prin acelasi mijloc poti primi si tu, sau si mai rau pot primi acest tratament oameni cu adevarat inocenti?

Oare nu toti cei ce ne conduc, ne vor pe NOI TOTI – DESPARTITI?
Oare ei chiar realizeaza ca NOI UNITI am fi mult prea puternici pentru ca cineva sa ne mai provoace, sa ne mai prosteasca, si sa ne mai conduca spre indeplinirea diferitelor lor interese?

uniti-despartiti
Dar fiecare are suflet si poate intelege diferenta, in momentul in care se gandeste ca cineva drag ar putea fi o victima (colaterala) inocenta, a altor oameni.
Fiecare are minte si poate sa cantareasca logic, sa puna in balanta ce am spus, si poate lua singur decizia.
Vrei oare sa fim DESPARTITI (dar condusi, manevrati si sa ne omoram intre noi) sau sa fim UNITI (si sa avem puterea, sa ne facem bine fiecaruia si sa acceptam preferintele fiecaruia fara a mai fi nevoie sa ne jignim sau chiar omora)?

Social

Arhiva stiri