A aparut ATM-ul caruia ii poti vinde telefonul pe loc

automate-reciclare-telefoane
Automate-reciclare-telefoane

Mai nou in SUA au aparut primele atm-uri care recicleaza telefoane mobile. Posesorii care vor sa scape de vechiile aparate le “vand” automatelor, in schimbul unor sume de bani predate pe loc, relateaza cotidianul Daily Mail.

Firma ecoATM, cea care a inventat sistemul, vrea astfel sa incurajeze reciclarea eco a telefoanelor mobile.


„Tehnologia  permite unei masini vizionarea, inteligenta artificiala si robotica, este disponibila de multi ani, dar nu a fost folosita pana acum pentru recilarea produselor. Am dezvoltat inovatii semnificative pentru fiecare dintre elementele de baza pentru a face sistemul viabil din punct de vedere comercial”, a explicat co-fondatorul ecoATM, Mark Bowles.

 

atm-telefoane-mobile

atm-telefoane-mobile

Aparatele folosesc inteligenta artificiala pentru a recunoaste si deosebi diverse aparate electronice, dar si pentru a stabili  valoarea lor. Daca posesorul telefonului este de acord cu pretul propus de aparat, primeste banii cash sau ii poate dona unor fundatii caritabile.

 

ecoATM-telefoane-mobile

ecoATM-telefoane-mobile

Automatele firmei au o acuratete de 97,5% in recunoasterea dispozitivelor electronice. Practic, aparatele nu au nevoie de supraveghere umana.

„Pot face diferenta intre un ecranul unui telefon, care are sticla crapata, ceea nu necesita reperatii prea scumpe atat de scump de reparat, si intre unul cu pixelii stricati, ceea ce inseamna ca aparatul este iremediabil”, a declarat Bowles.
 
ecoATM revinde trei sferturi dintre telefoanele pe care le colecteaza. Fondatorii companiei planuiesc deschiderea a peste 300 de asemenea ATM-uri in America pana la sfarsitul acestui an.

Social

Arhiva stiri