Metrourile Metrorex au inceput sa se strice sau a fost atentat terorist?

Astazi, in jurul orei 11:00, am coborat la metrou, in statia Aparatorii Patriei din Berceni. Bucuros ca a sosit, eram deja in intarziere la munca, ce sa vezi, metroul s-a defectat. Usile nu mai doreau sa se deschida, in ciuda impunsaturilor mele in usa cat si a celor care erau in interiorul vagonului, care la randul lor simteau nevoia sa iasa (ca pestii vorbeau prin geam cu noi, cei de pe peron). Sa fie un atentat, ma gandesc eu in mintea mea. M-a trezit din visare baiatul ‘cela, amarat de la paza, care fugea ca disperatul cand intr-un capat, cand in celalalt, ca Oscar, cainele unui amic d’al meu.

metrorex_metrou_bereceni_aparatoriipatriei_usi_blocate_timetvro 2

Am stat, ne-am strambat unii la altii, am mers peste vatman, care parea concentrat, vorbea prin comunicatie cu cei de la centru, zicea el. La un moment dat, dupa 15 minute de  stationare, cu usile inchise, conducatorul trenului s-a dus in spate, a urcat in locomotiva care pleca in sensul de unde venise, si da-i bataie… ia-o inapoi cu tot cu lume si balamuc.

„Na-ti-o franta ca ti-am dres-o”, cum zicea Marita, prietena buna a lui bunicul, dumnezeu sa-l ierte. Pai si eu acum ce fac? A fost atentat sau nu?

metrorex_metrou_bereceni_aparatoriipatriei_usi_blocate_timetvro

Parca se uitau toti ceilalti de pe peron la mine, sau doar mi s-a parut. Impungandu-ne noi din priviri sau mirindu-ne chiar, o magaoaie cu doi ochi luminosi venea din tunel ca turbata.

He, he, iaca vine… Mare mi-a fost mirarea cand fiara de metal a binevoit sa se supuna dorintelor noastre efemere…

„Si astazi ma duc, ca un sclav, sa muncesc.”

Social

Arhiva stiri