Bill Gates conduce topul celor mai bogați oameni din SUA. Mark Zuckerberg se scufundă

Bill-Gates-forbes

Bill-Gates-forbes

Faimosul Bill Gates cofondatorul Microsoft rămâne cel mai bogat american, cu o avere estimata la 66 miliarde dolari, în crestere cu 7 miliarde dolari, în timp ce Mark Zuckerberg a înregistrat cea mai mare scădere, de 8 miliarde dolari, aproape jumătate din avere, din topul Forbes 400 al celor mai bogaţi americani.

Bill Gates ramane lider în America pentru al 19-lea an consecutiv, conform revistei americane Forbes, citată de Washington Post.

Cum era de asteptat cel mai mare jucator la bursă Warren Buffet s-a situat din nou pe poziţia a doua, cu 46 miliarde de dolari, în timp ce cofondatorul Oracle, Larry Ellison, se situează pe locul al treilea cu 41 miliarde de dolari. Pe locul patru se află, la egalitate, fraţii Charles şi David Koch coproprietari ai conglomeratului Koch Industries, cu câte 31 miliarde de dolari.

warren-buffett-forbes

Warren-buffett-forbes

Bogaţii din Statele Unite au devenit în acest an, în mare parte, şi mai bogaţi, potrivit Forbes. Averea a 241 din primii 400 a crescut, în timp ce doar 66 au înregistrat scăderi. Avansul burselor, revenirea pieţei imobiliare şi a celei de artă au ajutat la creşterea averilor.

Larry-Ellison-Forbes-Oracle

Larry-Ellison-Forbes-Oracle

Colosi reţelelor de socializare au avut cele mai mari pierderi în ultimul an. Cofondatorul Zynga Mark Pincus şi cel al Groupon Eric Lefkofsky au ieşit complet din schema.

Mark Zuckerberg, cofondator al reţelei de socializare Facebook, a pierdut cea mai mare sumă dintre toţi cei 400 de americani incluşi în top. Eşecul ofertei publice iniţiale a Facebook din mai a dus la o cădere puternică a valorii de piaţă a acţiunilor celei mai mari reţele de socializare din lume, principalul său activ. Valoarea participaţiei lui Zuckerberg a coborât cu 8,1 miliarde de dolari la 9,4 miliarde de dolari. Zuckerberg a coborât astfel de pe locul 14 anul trecut pe 36.

Acţiunile Facebook au ajuns în prezent la circa 22 de dolari, cu 42% sub preţul de listare de 38 de dolari.

Mark-Zuckerberg-Facebook-Forbes

Mark-Zuckerberg-Facebook-Forbes

Mai jos aveți topul FORBES:

top-forbes-cei-mai-bogati-oameni-din-america

top-forbes-cei-mai-bogati-oameni-din-america

Sursa

Social

Arhiva stiri