Patru super-sfaturi pentru un ten perfect.

ten-perfectDacă acneea, iritaţiile, roşeaţa, tenul prea gras sau prea uscat îţi dau dureri de cap, chirurgul plastician Ahmed Abdullah, autor al cărţii „Simple Skincare, Beautiful Skin: A Back-to-Basics Approach„, oferă soluţii pentru aceste probleme şi demontează câteva mituri cu privire la tenul perfect.

„Pielea are nevoie de o bună hidratare, iar produsele cosmetice pe care le alegeţi în acest sens depind în primul rând de tipul de piele. De aceea, nu este nevoie să cumpăraţi creme destinate diferitelor zone ale feţei – frunte, ochi. Pielea este piele, prin urmare, ceea ce merge pentru zona ochilor este bun şi pentru restul feţei, şi invers”, spune Ahmed Abdullah, citat de site-ul ediţiei franceze a revistei Vogue.

Produsele de îngrijire pe a căror etichetă scrie că au în compoziţie apă sunt mai hidratante.

4-sfaturi-ten-perfect

Acesta este un alt mit demontat de Ahmed Abdullah. El susţine că „produsele de îngrijire a tenului bazate pe apă nu hidratează, pentru că pielea nu absoarbe apa„. Mai mult, spune acesta, „prezenţa apei în astfel de produse face mai mult rău, pentru că determină diluarea ingredientelor active din produsul respectiv„.

Machiajul nu este bun pentru ten.

demachiere-sfat

 

Continuarea articolului pe Mediafax.ro

 

 

 

 

 

 

Social

Arhiva stiri