10 aplicații uimitoare pentru viitorul smartphone

transparent-smartphone-3

După recenta lansare Apple, a noului IPhone 5, în această săptămână, și cu o crestere rapidă a implementării noilor tehnologii în telefoanelor deștepte, cercetătorii MIT, IBM și Intel, au făcut o listă cu cele mai probabile aplicații pe care le vor avea viitoarele telefoane deștepte. Am realizat și noi un top 10 cu aplicații uimitoare pentru viitorul smartphone.

ASISTENT PERSONAL

 

asistent-personal-smarphone.jpeg

Aplicația Apple cu activare vocală SIRI, este deja un pas în față pentru un noul soft de asistent personal. În câțiva ani, telefoanele vor putea automat sa-ți aranjeze și programeze întâlnirile, spun cei ce lucrează la Intel.
Viitorul asistent personal, ca exemplu, dacă posesorul este în întârziere 15 minute la o întâlnire, calculează traficul din oraș și reprogramează întâlnirea, alertează persoana respectivă, fără ca posesorul să ridice un deget.

FLEXIBILITATEA

 

transparent-flexibil-smartphone

Anul trecut Nokia și Samsung au scos prototipuri de telefoane cu o flexibilitate ridicată încât se pot rula. Samsung Youm este de 6 mm și se pliază ca o foaie de hârtie. Până în 2015 Samsung preconizează că nu doar smartphone-urile ci și televizoarele ce folosesc tehnologia organică bazată pe diode luminoase sau OLED (transparente și flexibile), vor acapara piața.

PROIECȚIILE

proiectii-smartphone

Intel lucrează la implementarea și instalarea unor mici proiectoare în telefoane. Acestea vor devenii comune precum camerele foto. Folosirea proiecțiilor pentru a arăta prezentări și chiar video-prezentări pe orice tip de perete, va rezolva și problema ecranelor mici la telefoanele deștepte.
Deși această tehnologie este foarte scumpă, se așteaptă ca prețurile să scadă și toate telefoanele să aibă acestă aplicație.

SECURITATE BIOMETRICĂ

securitate-biometrica-smartphone

Datele biometrice precum amprenta degetului, mâinii, a feței sau proprietățile irisului, vor lăsa uitate deblocările obișnuite gen „zăvor” sau obișnuitele parolele.
Potrivit cercetărilor IBM, securitatea biometrică este următorul pas pentru smartphones și computere. Posesorul va fi parola.

DOCTORUL

doctor-smartphone

În viitor, senzorii telefoanelor deștepte vor putea sa detecteze bătăile inimii anormale și febra, explică instructorii MIT Next Lab, ce identifică și dezvoltă tehnologii medicale de urgență. Ei au revoluționat deja modul în care este practicată medicina în lumea a III-a, prin programe ce conectează pacienții cu doctorii, permițîndu-le să trimită, poze simtome și chiar diagnostice cu ajutorul smartphone-urilor.
Ei cred că în următorii 5 ani, telefoanele vor putea să ne spună când suntem bolnavi și să alerteze singure serviciile medicale.

PERSONALIZAREA

personalizare-smarphone

Mașinile conectate la internet ajung să devină comune, iar implementarea unui telefon nu va fi o problemă. La Geneva Motor Show a fost introdus un sistem dashboard numit DOCK+GO, ce funcționează pe bază de wireless, recunoscând telefonul deci și șoferul, și reglează preferințele personale de la poziția scaunului, la genul de muzică sau stațiile radio. DOCK+GO are și un sistemul de navigare inteligent ce învață obiceiurile și rutele preferate ale posesorului.

SURROUND VISION

Cercetătorul MIT, V. Michael Bove, explică cum Santiago Alfaro dezvoltă un „ochi magic” ce va permite publicului să-și folosească telefoanele deștepte împreună cu televiziunea să vadă ce nu se arată pe post, la orice transmisie sportivă, show-tv, producție tv, ca și când posesorul ar fi prezent la fața locului.
Acest sistem SURROUND VISION vă va ajuta să aveți o experiență de neuitat bazată pe propriile preferințe.

HOLOGRAMA 3D

Cum holograma 3D a lui Tupac Amaru Shakur a putut susține un concert, cu siguranță acest sistem va putea fi implementat și în telefon.
În 2010 IBM a prezis că telefoanle ce conțin hologramele 3d vor deveni realitate în 5 ani. Momentan tehnologia nu încape pe un telefon mobil, dar așa a fost la început și cu camerele foto…

ULTRASUNETUL


Cercetătorii de la Universitatea St. Louis Missouri din Wahington, au produs o tehnologie care permite să agațe o sondă cu ultrasunete la telefonul mobil, folosindu-se doar de un port USB, și vor putea să fotografieze și să vizualizeze orice parte a corpului lor pe smartphone-ul lor. Vor să-l vândă separat la prețul de 199$, la farmacii, declara cercetătorul William Richard.

TOTAL RECICLABIL

reciclabil-smarphone

În viitor, cum tehnologia avansează rapid, telefoanele pot fi 100% reciclabile, fabricate din materiale reciclabile, și luminate cu folii subțiri făcute din materiale organice AMOLED, ce se descompun după ce sunt aruncate. Partea cea mai interesantă este că tehnologiile și materialele există și astăzi.
Având grijă de mediul înconjurător și cu ajutorul telefoanelor mobile, care sunt fabricate în cantități industriale, este cel mai bun lucru pentru a nu crea o distrugere în masă a mediului înconjurător.

Social

Arhiva stiri