iPhone 5 – vino să vezi de ce NU ar trebui sa ți-l cumperi!

Suntem la doar câteva ore distanţă de lansarea celui mai aşteptat gadget al anului: iPhone 5.

Fără îndoială că Apple va înregistra vânzări record ale smartphone-ului, ba mai mult, potrivit unui raport al JP Morgan, acestea vor contribui la PIB-ul SUA cu aproape 0,5 puncte procentuale.

Cu toate astea, scrie Forbes, există şi numeroase motive pentru care să nu vă înghesuiţi la achiziţionarea ultimului telefon al companiei conduse de Tim Cook.Iată câteva dintre ele:

cand-apare-iPhone5

cand-apare-iPhone5

 

1. Probabil că nu va fi atât de revoluţionar pe cât s-a speculat – Conform zvonurilor, acesta va fi mai subţire, mai rapid şi va avea un ecran mai mare. Vi se pare chiar atât de spectaculos?

Ba mai mult, gândiţi-vă la ultima lansare, cea a iPhone 4S, când multe din aşteptările publicului s-au dovedit a fi exagerate.

De cealaltă parte, însă, credem că a venit timpul să recunoaştem că terminalele actuale nu mai pot fi îmbunătăţite prea mult, iar o eventuală reorientare a acestui domeniu nu mai poate fi făcută decât prin lansarea unui terminal total diferit.

2. Există întotdeauna riscul ca la început ceva să nu funcţioneze aşa cum trebuie.

Nu ar fi pentru prima oară când s-ar întâmpla acest lucru.

Problemele cu antena ale iPhone 4S au creat mare vâlvă în rândul clienţilor Apple.

3. iPhone 4S este încă foarte bun.

Chiar dacă poate v-aţi plictisit de el, ar fi cazul să recunoaşteţi că nu există motive serioase pentru a-l schimba.

4. Modelele mai vechi sunt mai ieftine – Ambiţia de a avea primul cele mai noi gadget-uri nu ţine întotdeauna cont de raportul calitate-preţ.

Dorinţa de a cheltui exagerat de mulţi bani pe un telefon, atunci când pe piaţă există modele mai ieftine şi asemănătoare cu iPhone 5, înseamnă că fie nu aveţi alte lucruri mai importante de cumpărat, fie că pur si simplu vă place să faceţi afaceri păguboase.

 

5. Pentru că modelele vechi sunt mai ieftine, pot fi achiziţionate mai uşor fără contract.

Un telefon iPhone 5 la liber va fi, cel mai probabil, greu de cumpărat pentru marea majoritate a oamenilor, iar un contract pe 2 ani va presupune, la rândul său, cheltuieli mult prea mari pentru un device pe care îţi vei dori să-l schimbi cu următorul terminal al Apple.

6. Există şi alte smartphone-uri bune pe piaţă în afară de cele ale Apple.

Un astfel de exemplu este Samsung Galaxy SIII. În pofida sfaturilor de mai sus, suntem convinşi că fanii Apple vor găsi totuşi nenumărate alte motive pentru a-şi cumpăra iPhone 5.

Înainte de a ne pronunţa definitiv asupra acestei chestiuni, haideţi să aşteptăm lansarea oficială ce va începe diseara, la ora 20.00, ora României.

sursă: economica.net

Social

Arhiva stiri