iPhone 5 lansat astăzi! VIDEO

Apple pregateste, miercuri, cea mai mare lansare din istoria companiei.

Directorul Tim Cook va prezenta noul iPhone 5, primul smartphone realizat dupa moartea lui Steve Jobs.

Potrivit informatiilor aparute in presa, gadget-ul va avea un ecran mai mare, o carcasa mai subtire, un software nou si o tehnologie performanta LTE wireless.

iPhone-5-lansare

iPhone-5-lansare

Analistii estimeaza ca dezvaluirea noului iPhone ar putea fi una dintre cele mai mari lansari de dispozitive electronice din istorie.

Potrivit ndtv.com, Apple nu a dorit sa dea prea multe informatii despre noul produs, invitatia continand doar mesajul „Este aproape aici”.

Presa externa speculeaza ca smartphone-ul va avea un ecran mai mare decat iPhone 4S si ca va fi disponibil incepand cu sfarsitul lunii viitoare.

Vezi 10 cele mai credibile zvonuri despre noul iPhone.

„Va fi cea mai mare lansare de telefoane din lume. Apple va vinde milioane si milioane de unitati in intreaga lume”, a declarat analistul IT, Van Baker, pentru AFP.

Firma de brokeraj Canaccord Genuity anticipeaza ca noul iPhone se va comercializa in peste 10 milioane de unitati, in prima saptamana de la lansare.

„Pre-comenzile pentru iPhone 5 sunt atat de mari incat isi vor goli stocul extrem de repede”, a subliniat analistul Rob Enderle.

Din acest motiv, smartphone-ul de la Apple ar putea contribui semnificativ la cresterea produsului intern brut al Statelor Unite.

JP Morgan a estimat ca noul produs va ajuta la avansul cu 0,5% al PIB-ului, in trimestrul patru, din 2012.

Potrivit sursei citate, noul telefon ar putea avea acelasi pret ca iPhone 4S, adica intre 199 si 399 dolari, in funcie de capacitatea de stocare.

Social

Arhiva stiri