Prima publicatie din lume despre exorcizare, lansata de un grup de preoti catolici

Preotii catolici polonezi, profitand de interesul urias pe care compatriotii lor il manifesta fata de exorcizare, s-au asociat cu o editura locala pentru a lansa o revista lunara care este, dupa parerea lor, prima publicatie din lume consacrata exclusiv „alungarii demonului”.

Primul numar al revistei Egzorcysta, care are 62 de pagini, a fost publicat de editura Polwen in 15.000 de exemplare, comercializate la pretul de 10 zloţi (2,34 euro) fiecare.

Printre articolele aparute in acest numar se remarca titluri precum „Satan este real” si „New Age – aspiratorul spiritual”.

„Cresterea numarului de exorcisti in Polonia, care a ajuns de la patru la peste 120 in 15 ani, este elocventa”, a declarat parintele Aleksander Posacki, profesor de filosofie, teologie, expert in demonologie si exorcist, in timpul unei conferinte de presa ce a fost organizata luni la Varsovia, pentru a marca lansarea publicatiei.

Dupa parerea lui, cresterea numarului de cazuri de posedare demonica in Polonia, una dintre cele mai catolice tari europene, a fost cauzata de schimbarea comunismului ateu cu capitalismul de piata in 1989.

Preotul polonez, care conduce si o comisie internationala de experti in exorcizare a Bisericii Catolice, a subliniat „neputinta diferitelor scoli de psihologie si psihiatrie” atunci cand ele se confrunta cu astfel de comportamente extreme, pe care terapiile conventionale nu pot sa le vindece.

Un alt preot exorcist, parintele Andrzej Grefkowicz, a dezvaluit faptul ca exorcistii sunt foarte solicitati, persoanele de pe lista de asteptare fiind nevoite sa astepte pana la trei luni pentru a beneficia de serviciile lor, la Varsovia. Dupa parerea lui, preotii care practica exorcismul colaboreaza cu psihiatrii pentru a nu confunda o maladie mintala cu un caz de posedare.

Sursa text: Mediafax

Sursa foto: tracologie.info

Social

Arhiva stiri