3 metode simple de detoxifiere

3 metode simple și economice de detoxifiere, ce le putem face singuri, acasă.

DETOXIFIEREA nu trebuie să fie scumpă, complicată și grea. Cu câteva obiceiuri rapide, putem elibera ușor și repede o parte din toxinele fizice și emoționale. aer, apă și o perie reprezintă trioul-magic care sprijină un trup sănătos, o minte sclipitoare și emoții imbunătățite.

respir-inspir-meditatie-detoxifiere-timeTV-respiratia-divin-spirit-spatiu-constiinta-dezvoltare-personala-personal-development

RESPIRAȚIA

Modul obișnuit de respirație este greșit. Trebuie să folosim toată diafragma.

Respirația nu este un lucru la care să ne gândim că ne-ar putea ajuta, având în vedere că o practicăm zilnic, de când ne-am născut. Dar majoritatea oamenilor nu respiră corect, mai ales acum, în secolul vitezei. Respirația tinde să fie restricționată, scurtată și chiar stresată. Stilul acesta de ne aerisi, ne privează de oxigenul din creier, ce duce la ceață și oboseală mentală, și la acumularea de toxine în zona cervicală.
Dar aceste probleme se pot rezolva ușor cu puțină atenție, intenție și o tehnică de respirație bună (kapalbhati sau sclipirea minții).
Primul obicei-respirator ce trebuie cultivat este conștientizarea respirației. Majoritatea oamenilor respiră doar din partea de sus a plămânilor, și rar respiră din toată diafragma.
Dacă am respira adânc, în doar câteva momente pe zi, trăgând în interior mai mult oxigen, țesuturile ar fi efectiv detoxifiate, mintea ar fi mai limpede și sistemul nervos ar devini mult mai calm, ducând la o stare emoțională mult mai bună.
Procedeul este destul de simplu și simplu de învățat.
Luăm o poziție comfortabilă cu spatele drept, respirăm absolut normal pentru un minut, iar mai apoi, inspirăm normal și expirăm brusc, rapid și cu putere, prin ambele nări simultan. Tot aerul din plămâni trebuie dat afară, simțând cum mușchii stomacului se incordează. Nu este importantă inhalarea, pentru că este naturală iar în timpul ei, mușchii stomacului se vor relaxa. Acest exercițiu trebuie făcut în 3 runde a câte 11 repetări, zilnic.

 drinking-water-bea-apa-hidratare-detoxifiere-timetv

HIDRATAREA

Purificarea corpului cu ajutorul apei ajută foarte mult unele organe interne.

A bea apă pare un lucru atât de comun și totuși dezhidratarea este, probabil, la fel de des întâlnită. Bând 2.2 litri de apă, zilnic, organele corpului vor fi spălate și vom scăpa de toxinele din corpul nostru. Aceste gesturi naturale, ne ajută la reducerea stresului la care supunem, zilnic, rinichii și ficatul.
Este, de asemenea foarte important, ca primul lucru dimineața să bem foarte multă apă, datorită toxinelor ce au fost acumulate în timpul nopții ce trebuiesc îndepărtate.
Adaugând și o felie de lămâie este mult mai bine, poate chiar mult mai gustos, și îi oferim și un ajutor în plus ficatului.
Medicina chinezească veche credea că ficatul este locul de bază al furiei, în timp ce rinichii erau asociați fricii. Dacă este adevărat, ne ajută să ne simțim mai bine și poate să facem lucrurile de care altadată ne era frică.
Purificarea corpului cu ajutorul apei, este esențială, altfel doar schimbăm o toxină cu alta. Îmbunătățirea sănătății cu doar 2 litri de apă pe zi, nu este un secret, iar semnele devin evidente în scurt timp: o piele mai curată și mai strălucitoare, imunitatea și digestia mai bune, durerile musculare, kilogramele și celulita se reduc, o concentrare sporită, iar vitalitatea și energia cresc.
Osmoza reversibilă este considerată cea mai sigură apă folosită pentru detoxifiere, fiind una din puținele metode care elimină fluorurile.

periere-trup-corp-piele-detoxifiere-timetv

PERIEREA

Îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, activează circulația sângelui și alungă toxinele acumulate.

Perierea pielii uscate este un alt mod economic și usor ce ne ajută corpul să se detoxifice.
Îndepărtând celulelor moarte de pe corp, sistemul limfatic și sistemul imunitar, sunt stimulate în timp ce celulita (alt produs al toxifierii corpului) este redusă.
O perie lată din păr natural este tot ce avem nevoie ca să începem. Perierea se face întotdeauna din locul cel mai îndepartat spre inimă. Se folosesc mișcări circulare sau mișcări lungi și chiar lovituri ușoare. Se începe cu picioarele, brațele, spatele și abdomenul. În locurile mai sensibile periați ușor, și ferm pe celelalte părți ale corpului. Dureaza 5-10 minute pentru întregul corp.

O altă variantă ar fi cu un prosop fierbinte, cu aceleași beneficii ca ale perierii. Aveți nevoie doar de o chiuvetă, apă fierbinte și un prosopel. Folosită zilnic, tehnica prosopului fierbinte ajută la deschiderea porilor, activează circulația și alungă toxinele acumulate. Frecați pielea întâi cu un prosopel uscat, ca să îndepărtați celulele moarte, iar după terminare, se folosește prosopul îmbibat în apă fierbinte și stors, ca să stimuleze și să întinerească pielea și chiar organele interioare ale corpului.

Aceastea sunt cele 3 metode simple și economice, pentru a scăpa de emoțiile negative și de toxine, în fiecare zi.

Social

Arhiva stiri