A fost descoperita proteina lui ”Hulk” care permite cresterea musculara fara efort fizic

Daca iti place ideea de a lucra intr-o sala de gimnastica sa iti construiesti un corp de invidiat cu o musculatura bine legata, atunci aceasta poate fi stirea pe care o asteptai.

Oamenii de stiinta din Australia cred ca au descoperit una dintre cheile moleculare a unei proteine care promoveaza  greutate si masa musculara  fara nici un exercitiu in sala.

Cercetatorii au descoperit in timpul unor teste ca prin blocarea functiei a Grb10  poreclit  proteina lui „Hulk” in timp ce soarecii erau  in uter, au fost considerabil mai puternic si mai musculosi la nastere decat soarecii normali.

Studiul, publicat in numarul din septembrie in FASEB Journal, are implicatii importante pentru o gama larga de conditii, cum ar fi distrofia musculara, diabet zaharat de tip 2, precum si problemele de produse de inflamatie a muschilor.

Grb10 pare a avea un rol important in promovarea cresterii economice musculare, fara nici o schimbare in activitate fizica, dieta, sau efecte adverse asupra sanatatii, dupa spusele cercetatorilor.

Prin identificarea unui mecanism nou pentru reglarea dezvoltarii musculare, munca noastra a dezvaluit strategii, potentiale noi pentru cresterea masei musculare„, a spus J. Holt Lowenna de la Programul de Cercetare diabet si obezitate in cadru Institutului de Cercetari Medicale Garvan din Sydney.

Aceste rezultate au sugerat ca ar putea fi posibil in viitor sa-si modifice cresterea masei musculare si ajuta la vindecarea mai rapida, deoarece procesele implicate in regenerarea musculara si reparatii sunt similare cu cele pentru formarea initiala a muschilor.

Dar Dr. Gerald Weissmann, redactor-șef al Jurnalului FASEB, a avertizat: „Nu renunta la abonamentul de la sala inca

„Daca vrei muschi mari, reteta clasica inca se aplica: ridicarea greutatilor in sala, mancarea corespunzatoare si somnul,sunt ingrediente de nelipsit”.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri