Windows XP nu mai este cel mai popular sistem de operare din lume

Windows 7 este acum cel mai popular sistem de operare desktop din lume, potrivit raportului din luna august de la Net Applications.

In luna august, Windows 7 a avut o cota de piata de 42.76%,cu o fractiune de punct mai mult decat Windows XP 42.52%. Windows XP a fost lansat în 2001.

Mult barfitul Windows Vista se afla la locul al treilea, cu o cota de piata de 6,15%, urmat de Mac OS X 10.7 și Mac OS X 10.6, cu 2,45% respectiv 2,38%.

Una peste alta, cu toate versiunile de Windows  mai vechi, Microsoft controleaza 92% din piata.

A fost nevoie de trei ani pentru Windows 7 pentru a deveni cel mai popular sistem de operare din lume. Sistemul de operare desktop Windows 7 , care a fost lansat in octombrie 2009, va fi in curand inlocuit cu o versiune mai noua  Windows 8.

Windows 8, va fi pus spre vanzare  pe 26 octombrie, Microsoft a proiectat primul sistem care sa functioneze la fel de bine pe tablete asa cum se intampla pe computere desktop.

Utilizatorii care ruleaza Windows XP, Vista sau Windows 7 vor putea face upgrade la Windows 8 Professional pentru 39.99 dolari printr-o descarcare online.

 

 

Sursa

Social

Arhiva stiri