Video Reclamă la înălțime

 

skywriting-reclama-la-inaltime-scris-pe-cer-timetv

 

„SKYWRITING” sau scris-pe-cer este procesul prin care un mic avion care poate să scoată un fum special în timp ce este în aer, zboară în anumiți parametri și crează un scris lizibil pentru persoanele de pe pământ. Scrisul poate fi ceva neînsemnat, un mesaj către toți din vecinatate, o reclamă sau un mesaj personal. Vântul și degajarea fumului cauzează o încețoșare a scrisului, în câteva minute.

Scrisul-pe-cer a fost folosit încă de la începutul secolului al-19-lea, iar cei mai mulți atribuie dezvoltarea acestui nou tip de anunț/reclamă lui John C. Savage (1922). În acel an căpitanul Cyril Turner a scris pe cer „Daily Mail” deasupra Angliei și „Hello USA” deasupra New York-ului.

La orice eveniment în aer liber, la care un avion scrie ceva pe cer, captează atenția celor de pe pământ, încât așteaptă toți parcă cu sufletul la gură, de la prima la ultima literă, să descifreze ce scrie și chiar mai privesc și după ce mesajul a fost scris.

Mai mulți oameni, fiind mult mai atenți, pentru mai mult timp, comparativ cu reclamele obișnuite (ziare, reviste, locuri special amenajate…), a fost principalul motiv pentru care cei de la Pepsi-Cola Corporation, au folosit acest model de publicitate la înălțime, încă din anul 1931.

Cele mai bune condiții meteo pentru scris-pe-cer sunt: puțini nori, puțin vânt sau chiar deloc și o temperatură răcoroasă, încât literele pot fi văzute de la o distanță de aproape 50 de kilometri, în orice direcție, iar scrisul, datorită dezvoltarii tehnicii și scrisului-pe-cer cu puncte-matriciale, poate dura chiar și 20 de minute.

Aceste avioane speciale, degajă acest scris-pe-cer (fum) la mari altitudini (11.000-27.000 km).

Uleiul de parafina vaporizat la 1500 de grade și degajat de avion, adică fumul cu care se scrie pe cer, nu este poluant.

Reclamele la înălțime reprezintă noul mod de publicitate.

 

Social

Arhiva stiri