Dacia Duster are un rival: prototipul Lada X-Ray

Lada s-a prezentat la Salonul Auto 2012 de la Moscova cu prototipul surpriza X-Ray un SUV cu linii coupe care ne duce cu gandul la Dacia Duster lansat in 2009 la Salonul Auto de la Geneva.

Cum reteta a functionat in cazul constructorului auto din Mioveni, grupul Renault-Nissan, care detine controlul AvtoVaz (Lada) si Dacia, a pregatit prototipul X-Ray, un SUV de talie mica, coupe, in stilul Nissan Juke.

Creatia este opera designerului Steva Mattin, responsabil pentru liniile stilistice ale unor modele precum Volvo XC60 si Mercedes ML-Klasse. Dupa cum mentionam mai sus, Lada a anuntat ca acest concept va influenta din punct de vedere estetic viitoarele modele din gama. Asadar, producatorul auto nu intentioneaza, cel putin la nivel declarativ, sa introduca in productie de serie noul X-Ray.

Denumirea pare sa faca trimitere la partea frontala, unde se poate observa un mare „X” format din grila, farurile si fantele laterale, ceea ce inseamna ca noile propuneri Lada vor prelua acest design, care aminteste de stilul Lexus.

Conducerea Lada spera ca viitoare gama inspirata de X-Ray sa ii creasca cota de piata in Rusia, unde se bucura deja de 40% din piata auto.

 

 

 

Sursa

Social

Arhiva stiri