Romania livreaza Ford B-MAX prima masina de cinci stele

Fordul romanesc a obtinut nota maxima la testele de siguranta. Este prima masina facuta in Romania care obtine cinci stele la EuroNCAP.

Versiunea testata, 1,5 litri diesel Tren LHD, s-a descurcat de minune in mai toate conditiile dure impuse de EuroNCAP. A obţinut 5 stele  calificativul maxim  pentru siguranta pasagerului de pe locul din fata, dar si pentru protectia copiilor de peste 3 ani.

Compartimentul pasagerilor ramane stabil in caz de impact frontal. Exista o buna protectie pentru genunchii si femurul ocupantilor locurilor din fata, indiferent de dimensiunea acestora sau de pozitia in care stau. Masina nu a avut minusuri nici la impactul lateral.

Alaturi de automobilul produs la Craiova, au primit punctaj maxim Volvo V40, Audi A3, Kia Ceed si Renault Clio. Noul Isuzu D-Max a fost si el testat si a primit patru stele, considerat o imbuatatire considerabilă fata de precedentul model incercat in 2008.

Primele B-Max-uri facute  la Craiova vor ajunge la clienti abia in toamna.

Cea mai ieftina versiune  1.4 – 90 CP Ambiente  costa 13.400 de euro cu TVA inclus. Varianta de top are un pret destul de mare pentru o masina atat de mica: 17.650 de euro.

Modelul cu cinci locuri vine cu o gama de sase motoare.

Inedit pentru o astfel de masina: lipsa stalpului aflat intre cele doua randuri de usi.

Ford estimeaza o productie  60.000 de B-Max-uri in acest an.

Social

Arhiva stiri