Aproximativ 70% dintre „followerii” pe Twitter ai lui Lady Gaga sunt falsi

Cantareata americana Lady Gaga are aproape 30 de milioane de followeri pe Twitter, insa numai 29% dintre acestia sunt reali, se arata intr-un raport al companiei britanică Status People.

Compania a dezvoltat un program pentru depistarea conturilor frauduloase, care au un numar foarte mare de „followeri”, si a descoperit ca unul dintre conturile lui Lady Gaga este plin de mesaje de la utilizatori care, practic, nu exista, conform raportului citat de Daily Mail.

Justin Bieber se afla pe aceeasi pozitie cu Lady Gaga in ceea ce priveste numarul persoanelor care ii urmaresc contul de Twitter, in timp ce cantaretele Katy Perry, Rihanna si Britney Spears au fiecare cate 20 de milioane de followeri.

Potrivit Status People, utilizatorii de Twitter se impart in trei categorii: falsi, inactivi si activi. Proiectul britanicilor a fost dezvoltat dupa ce acestia au constatat ca unul dintre conturile pe care le monitorizau, cel al Louisei Mensch, membra a Parlamentului britanic din partea conservatorilor, are aproximativ 40.000 de „followeri” falsi.

Rezultatele acestei analize sunt relevante in conditiile in care, atat pentru vedete, cat si pentru politicieni, numarul mare de fani de pe site-urile de socializare reprezinta o garantie in relatia cu sponsorii. „Cu cat numarul de followeri este mai mare, cu atat companiile de publicitate si de marketing sunt mai dispuse sa investeasca sume considerabile in proprietarii conturilor respective”, spun reprezentantii Status People. „Pentru 220.000 de noi followeri pot fi castigate minimum 260 de lire sterline”, exemplifica acestia.

Daca ti-a placut, aboneaza-te la Newsletter.

Social

Arhiva stiri