Samsung a pierdut procesul cu Apple si va plati 1 miliard de dolari

Gigantul Samsung a pierdut procesul intentat de Apple in Statele Unite, care a acuzat incalcarea intentionata a unor patente in realizarea anumitor tablete si smartphone-uri. Instanta din Coreea de Sud a dat insa o decizie diferita.

Samsung va plati suma record de 1 miliard de dolari firmei Apple. Compania coreeana ar fi copiat anumite caracteristici ale produselor Apple, cum ar fi folosirea optiunii zoom prin atingerea ecranului telefonului.

In aprilie 2011, Apple a intentat proces companiei rivale Samsung si a cerut daune de 2,5 miliarde dolari.

La randul sau, Samsung a dat in judecata Apple, pretinzand despagubiri de 400 milioane dolari, insa acum a pierdut procesul.

Totusi, instanta a respins o parte din pretentiile financiare formulate de Apple, compania urmad sa primeasca numai 1 miliard de dolari daune.

Reprezentantii Samsung s-au aparat, sustinand mereu ca nu au copiat nimic, doar au oferit consumatorilor ce isi doreau: telefoane cu ecran mare.

Insa Apple afirma in continuare ca firma coreeana are o “criza de design” dupa lansarea iPhone in 2007 si de aceea a preferat sa copieze illegal caracteristicile acestui produs de success.

Pana in prezent, Samsung a vandut peste 22 de milioane de tablete si smartphone-uri contestate de Apple, avand vanzari de peste 8 miliarde de dolari incepand cu luna iunie 2010.

In Coreea de Sud, justitia a dat un alt verdict in acest proces controversat. Instanta a decis ca ambele companii au copiat ilegal anumite caracteristici ale produselor rivale si a cerut retragerea de pe piata a unor telefoane si tablete.

Este vorba de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 si iPad 2, dar si de Galaxy SII. Singurele smartphone-uri care se mai pot gasi in magazinele din Coreea sunt iPhone 4S si Galaxy S3.

Potrivit instantei de la Seul, Apple a copiat doua patente ale Samsung, printre care tehnologia wireless, iar Samsung a copiat o singura patenta de la Apple.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri