De ce ciocolata sau o ceasca de ceai te pot face sa te simti mai bine

Secretul din spatele starii de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata sau ceaiul s-ar putea sa fi fost descoperit.

Potrivit cercetatorilor, anumite arome din alimentele consumate in mod frecvent au similitudini de ordin chimic cu drogurile, putand avea acelasi efect ca acestea, scrie Daily Mail.

O echipa de cercetatori implicata intr-un studiu pentru stabilirea efectelor pe care le au aromele asupra starilor a descoperit ca anumite ingrediente naturale regasite in alimente au structuri chimice similare cu un medicament prescris in mod frecvent.

Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substante care compun aromele intalnite in alimentele de zi cu zi.

Moleculele din ciocolata, o varietate de mure si alimente care contin acizi omega 3 au efecte pozitive asupra starilor noastre. Studiile au demonstrat ca anumite arome folosite in alimente au structurile similare cu cele ale unui acid„, a declarat dr. Karina Martinez-Mayorga, cercetator in cadrul studiului.

Acidul descoperit in aceste alimente este folosit pentru a imbunatati starile persoanelor maniaco-depresive.

Dovezile legate de substantele chimice pe care le-am gasit in ciocolata, afine, capsuni, ceaiuri si anumite alimente ne incurajeaza sa continuam cercetarile pentru gasirea altor substante ce pot schimba starile oamenilor„, a adaugat Martinez-Mayorga.

sursa text: Mediafax

sursa foto: culinar.ro

 

Social

Arhiva stiri