Se spune ca ochii te tradeaza. Asa este – mai ales cand vine vorba de sex

Dilatarea pupilelor este un semn inconstient de excitare, si unul care, spera cercetatorii, va fi mai putin invaziv – ca mijloc de determinare a orientarii sexuale.

„Ideea este sa gasim o metoda de raspuns a inconstientului”, a declarat cercetatorul principal Gerulf Rieger. „Sunt subiecti care declara ceva, dar in realitate raspunsul subconstientului este total diferit”

Prin aceasta metoda nimeni nu mai poate mintii. Studiul s-a facut pe 325 de barbati si femei de diferite orientari sexuale.
Barbatii si femeile reactioneaza diferit la stimularea sexuala: barbatii sunt mai mult influentati de stimuli erotici, in timp ce femeile tind sa fie influentate de alti stimuli, nonsexuali. Si raportul releva faptul ca ochii urmeaza aceasta tendinta.
O camera cu infrarosu a fost folosita pentru a urmari dilatarea pupilei ochiului, cand subiecti s-au uitat la materiale video erotice sau non-erotice.


Barbati heterosexuali si femei lesbiene au avut o dilatare a pupilei, evidenta si previzibila, atunci cand au s-au aratat imagini sexuale cu femei. Ochii barbatilor homosexuali au raspuns mai intens la imagini cu barbati. Ochii femeilor heterosexuale, au raspuns la imagini de ambele sexe. Dl Rieger a spus ca asta nu inseamna ca femeile, sunt in general, bisexuale. Mai degraba, aceasta practica reprezinta o diferenta evolutiva, in modul in care ochii informeaza creierul.
„Organismul lor nu este conectat la mintea lor, care este foarte diferit de al barbatilor”, a spus el.


Barbati bisexuali au produs raspunsuri similare, privind dilatarea pupilelor, atunci cand au fost vizionate materiale cu femeile heterosexuale.

Social

Arhiva stiri