Noi fotografii NASA dezvaluie steagurile americane plantate in decursul misiunilor lunare!

Patru decenii după ce astronautii au aterizat pe Luna si au plantat primul steag american in solul lunar, oamenii de stiinta se intreba: „Oare acel steag mai este ancorat in solul lunar?

In cele din urma noi imagini de la NASA Lunar Reconnaissance Orbiter Camera (LROC) au dat dovada, ca steagurile sunt într-adevar inca acolo!

Toate cele sase steaguri lasate de astronauti americani raman in picioare, se pot observa in urma unei analize a umbrelor dupa suprafata Lunii.

 

Totusi, exista: steagurile plantate de astronautii dupa naveta Apollo 17 în luna decembrie 1972  ultima misiune cu echipaj uman pe Luna  este vazut aici, în această imagine luata de Lunar Reconnaissance Orbiter Camera.

 

Astronautii în fiecare din cele sase misiuni Apollo au plantat steaguri americane in solul  lunar.Misiunea Apollo 15, din 1971.

 

In fiecare din cele sase debarcari lunare americane, astronautii au lasat steaguri americane in urma, ca mandrie a simbolurilor natiunii lor  si a realizarilor stiintifice si ingineresti.

Prima debarcare monumentala a fost pe data de 20 iulie, 1969, Apollo 11  „. Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire„, în care Neil Armstrong a declarat la televiziune în direct.

Misiunea finala a fost Apollo 17, la 14 decembrie 1972.

Savantii folosesc noi imagini detaliate de la NASA pentru a determina umbrele steagurilor in timp ce luna isi face miscarea de rotatie.

Din imaginile LORC se poate observa clar ,ca steagurile se afla inca acolo cu exceptia Apollo 11.

 

Acesta este steagul plantat de către misiunea Apollo 16 în luna aprilie .

 

Pete Conrad planteaza acest steag in cadru misiuni Apollo 12, in noiembrie 1969. Este inca în picioare.

 

Astronautul Buzz Aldrin a raportat faptul ca steagul a fost suflat in timpu decolari  de catre evacuarea motorului în timpul misiuni  Apollo 11, si se pare ca a fost corect deoarce nu apare in imaginile LORC!

Misiunile americane pe luna raman numai zboruri cu echipaj cu scopul a atinge alte corpuri ceresti.

Dr. Robinson a scris: ”Personal am fost un pic surprins de faptul ca steagurile supravietuit lumini ultraviole dure si la temperaturile de pe suprafeta Lunii, dar au facut-o, a scris el”.

Conditiile de pe suprafata Lunii sunt dure. Temperaturile variaza între 250 şi -280 de grade Celsius.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri