Apple vs Samsung, confruntarea colosilor

Apple vine in fata curtii cu dovezi puternice ca Samsung ar fi copiat design-ul iPhone.

Intre Samsung si Apple se da o lupta puternica pe brevete de inventie la un tribunal din Califorina. Acesta este unul dintre cele mai mari procese de acest tip.

Firmele tech s-au acuzat reciproc de incalcarea proprietatii intelectuale.

Miza sunt miliarde de dolari sub forma de despagubiri si alte interdictii de vanzari care ar putea fi impuse in cazul în care juriul gaseste una sau ambele parti vinovate.

Impreuna, aceste doua companii detin mai mult de jumatate din toate vanzarile de smartphone-uri de pe glob.

In ciuda faptului ca Apple a cumparat mai multe dintre componentele sale de la Samsung, cei doi giganti nu au reusit sa cada de acord cu licentierea incrucisata, chiar dupa ce instantele judecatoresti i-au fortat pe sefii celor doua companii pentru a se intalni la discutii.

Creatorii iPphoneului pretind 2,5 miliarde de dolari (1,6 miliarde de lire sterline) despagubiri de la Samsung desi judecatorul ar putea tripla suma in cazul in care curtea i-ar gasi vinovati pe cei de la Samsung.

Apple sustine ca este victima incalcarii de catre Samsung a sapte brevete de inventie plus alte incalcari comerciale.

Samsung cere o „o rata rezonabila de redeventie” pentru cinci din brevetele lor pe care acestia sustin ca Apple le-ar fi incalcat.

Doua dintre acestea se refera la capacitatea telefoanelor mobile de a utiliza tehnologia 3G. Acestea sunt numite standard de brevete esentiale, deoarece inovatiile sunt necesare pentru a oferi o caracteristica recunoscuta ca o industrie standard.

Firma sud-coreeana spune ca Apple a respins propunerea sa initiala de licenta si nu au venit cu nicio contra oferta. Nici pana in aceasta zi Apple nu a platit niciun ban catre Samsung.

Cert este ca Samsung a dat o lovitura colosului Apple cu lansarea noului smartphone Galaxy S III. Probabil nici Apple nu o sa se lase mai prejos cu ocazia lansarii iPhone 5 care este asteptat cu mare nerabdare de toti fanii Apple dupa tot mapamondul!

Social

Arhiva stiri