S-a descoperit noua molecula care ne-ar putea scapa pentru todeauna de carii !

O echipă de cercetatori din Chile a creat o molecula, intitulata „Keep 32”, capabila sa asigure sanatatea danturii umane, având potentialul de le oferi dintilor imunitate la bacterii și, implicit, la carii.

În cadrul testelor de laborator, Keep 32 si-a demonstrat capacitatea de a neutraliza toate bacteriile cauzatoare de carii în numai 60 de secunde. Molecula tinteste mai ales bacteria „streptococcus mutans”, responsabilă de transformarea zaharului în acid lactic, acid care, în timp, erodează smaltul dintilor.  Odată ce streptococul este eradicat, cavitătile bucale raman imune la formarea cariilor vreme de mai multe ore.

Dezvoltarea produsului a durat sapte ani, iar testarea sa pe subiecti umani va începe curând. Odată ce eficacitatea si siguranta folosirii lui Keep 32 sunt probate, produsul ar putea ajunge pe piată în 14 – 18 luni, potrivit cercetătorului Jose Cordoba, de la Universitatea Yale și lui Erich Astudillo, de la Universitatea din Chile.

Dacă Keep 32 se va dovedi un succes în cadrul testelor, probabil că molecula va fi integrata în pasta de dinti, în apa de gura si în diferite alte produse de igienă orala, mai ales dacă cercetătorii îsi vor vinde patentul catre o companie farmaceutică majora. De asemenea, Keep 32 s-ar putea adauga si dulciurilor, ceea ce le-ar face inofensive pentru dinti.

 

Sursa

Social

Arhiva stiri