Omul rezultatul unei ”greseli” produsa acum 500 de milioane de ani ar fi dus la aparitia speciei noastre !

Oamenii de stiinta au descifrat inca o enigma a evolutiei umane, care confirma ipoteza privind evolutia speciilor: oamenii au aparut in urma unei “greseli” genetice.

Carol MacKintosh, profesor la Colegiul de Stiinte Naturale diin cadrul Universitatii Dundee, sustine ca in urma cu 500 de milioane de ani, o mutatie genetica a dus la evolutia speciilor.

O fiinta nevertebrata, care traia pe fundul oceanului, a suferit o duplicare a numarului normal de gene pe care trebuia sa le mosteneasca in urma reporducerii si astfel s-au creat premizele necesare aparitiei formelor de viata evoluate, printre care si oamenii.

Potrivit Discovery Nwes, aceasta mutatie a avut loc si la urmatoarea generatie de organisme, astfel incat numarul de gene s-a dublat din nou.

O parte din aceste fiinte a disparut, insa o alta parte a supravietuit si a evoluat.

Cercetatorii au aflat aceste detalii analizand o serie de proteine din celulele umane: 14-3-3.

Desi nu stiu exact cum arata stramosul nostru indepartat, savantii sustin ca era foarte asemanator cu un actual organism nevertebrat, numit “amphioxus”.

Modul in care proteinele din celule duc la mutatii si la transmiterea lor mai departe ii poate ajuta si pe medici sa afle detalii despre larga raspandire a unor boli grave, cum ar fi diabetul sau cancerul.

 

Sursa:Stirileprotv.ro

 

 

 

Social

Arhiva stiri