Stiinta explica de ce barbatii se holbeza la femei

 Este adevarat: Femeile sunt obiecte – cel putin atunci cand vine vorba de felul cum se uita barbatii la ele.
Si femeile sunt infractoare egale „la privit” , potrivit unui studiu publicat in Jurnalul European de Psihologie Sociala.
Acesta ar putea fi legate de diferite motive. Barbatii ar putea sa o faca pentru ca sunt interesati de potentialul unei prietenii. In timp ce femeile o pot face mai mult pentru a se compara cu persoana la care se uita. Ceea ce stim este ca si femeile si barbati o fac.


Studiul a analizat modul in care barbati si femei se uita la imagini de ambele sexe, in incercarea de a determina ce procese mentale au fost aplicate.
S-au prezentat imagini standardizate cu barbati si femei imbracati la 228 de subiecti.Un grup de subiecti format dintr-un numar egal ambelor sexe. A fost prezentata o succesiune de imagini formata din imagini fixe pe ecran. Una a fost o imagine originala, alta a aratat pur si simplu zona abdomenului.
Participantii au trebuit sa spuna la care imagine s-au uitat prima data.

Barbatii si femeile au putut sa recunoasca parti ale corpului atunci cand s-au aratat imagini ale femeilor. Ambele tabere au putut sa recunoasca intreaga imagine atunci cand se aratau imagini de barbati.

Datele au aratat atat barbati si femei au utilizat un proces psihologic global atunci cand se uita la imagini cu barbati. Atunci cand participantii la studiu au privit poze cu femei, procesul psihologic utilizat este unul local.

Prelucrare locala a informatiei defineste modul in care gandim despre obiecte : masini, calculatoare si case, etc.

Procesul global defineste o caracterizare mult mai cuprinzatoare legate de o persoana.

 

Social

Arhiva stiri