Hot dog-ul, unul dintre alimentele ce trebuie evitate. Vezi aici ce conţine

Deşi este un aliment consumat de foarte multe persoane, hot dog-ul nu face parte din alimentaţia sănătoasă. Acesta este originar din Germania, şi la început era prezentat precum un cârnat de porc cu pâine. Imigranţii germani au susţinut apoi că au introdus hot dog-ul în America, în secolul XIX, care a devenit alimentul procesat pe care noi îl consumăm în prezent.

Procesul prin care sunt realizaţi hot dog-ii este foarte complex: tone de carne de porc sunt amestecate în vase uriaşe de metal cu zeama care rezultă după ce carcasele de pui sunt presate pe grătare de metal şi amestecate cu apă. Peste acest amestec se adaugă conservaţi pudră, arome şi colorant. Rezultatul astfel obţinut se scufundă în apă înainte de a fi introdus în membrane de plastic pentru a fi preparat şi ambalat.

Cercetătorii au demonstrat că hot dog-ul creşte riscul de cancer la intestine.

Ingredientele pe care le conţine un hot dog:

carne (resturi de carne de porc, la care se adaugă pui sau curcan). Unele variante de hot dog conţin până la 64% carne recuperată mecanic (o pastă care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă). Acest tip de carne este de zece ori mai ieftină decât cea obişnuită.
apă
amidon, care conferă mai mult volum hot dog-ului, leagă compoziţia şi face ca aceasta să fie mai plăcută pe limbă
sare (hot dog-ul conţine aproximativ 2% sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria alimentelor cu nivel ridicat, iar consumat în exces poate creşte riscul de hipertensiune arterială, infarct şi boli de inimă)
proteină din lapte
E250 – nitrit de sodiu (nitritul de sodiu este adăugat pentru a împiedica schimbarea culorii hot dog-ului, însă se crede că determină creşterea riscului de cancer)
arome
E451 – trifosfaţi de potasiu şi sodiu (aceste săruri produse sintetic dau hot dog-ului o textură fermă şi permit uleiurilor şi grăsimilor să se amestece cu apa. E451 este folosit şi în detergenţi)
E452 – polifosfaţi
E301 – ascorbat de sodiu (este o formă de vitamina C. Este folosit deoarece împiedică pierderea culorii. În doze mari poate provoca iritaţii ale pielii)
E120 – carmin (acest colorant se găseşte în iaurturi, rujuri, glazură. Poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane)
E160c – extract de ardei iute

sursă articol: Mediafax

sursă foto:  henryross.com.br

Social

Arhiva stiri