Dacii – Noi dezvăluiri

„Noi suntem urmaşii Romei? Sau istoria României se bazează pe un lung şir de falsuri?” Răspunsurile oferite în documentarul, DaciiAdevaruri tulburatoare„, au provocat o veritabilă frenezie: peste 600.000 de vizualizări.

Totul a pornit de la un studiu de paleogenetică facut de Prof. univ. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umană al Universitații din Hamburg, Germania) și Dr. Georgeta Cardoș (cercetător stiințific biolog specialist genetică – Institutul Victor Babeș).

Potrivit rezultatelor acestui studiu populația actuală a României este înrudită genetic cu populațiile de acum 3000-5000 de ani care au trăit pe aceste meleaguri. Vorbim de o continuitate clară pe aceste meleaguri. La nivel european ne înrudim cu grecii și bulgarii, populații care s-au dezvolatat în spații locuite de traci și într-o mică măsura cu italienii.

Dar  cea mai șocantă descoperire este că italienii din zona nordică sunt înrudiții genetic cu populatia tracică de acum 3000-5000 de ani, de unde concluzia că nu noi suntem urmașii Romei ci o parte dintre italieni sunt urmași ai tracilor. În partea a doua ” Dacii – Noi dezvăluiri” răspunsurile vin într-o și mai mare măsură.

Social

Arhiva stiri