CELE ZECE ILUZII ALE OMENIRII. A doua iluzie: EȘECUL EXISTĂ.

Ca să pot explica a doua iluzie o sa intru puțin în zona religioasă. Fac asta ca să poți avea un nivel de referință în comparație, pe parcursul dialogului. Eșecul există? Bună întrebare. Și orice maestru din zilele noastre te-ar putea întreba, ce înseamnă „ EȘECUL”. Evident, pentru fiecare dintre noi poate însemna altceva. Tocmai asta este frumusețea sau dificultatea vieții. Pentru cineva care este ambițios, un exament picat la BAC poate însemna sfârșitul lumii, pentru altă persoană mai relaxată, focalizată pe plăcerile vieții (am picat BAC -ul , perfect mai am un an de copilărie pâna să încep facultatea, trag o fugă în vamă). Eu pot spune că ambele variante sunt „corecte” . Și aici „ corect” are o nuanță pur omenească. Aș mai putea să completez că cel puțin unul dintre personajele de mai sus v-a trăi mai mult, sau amâdoi vor fi fericiți dacă își vor da seama că totul este doar o iluzie care pleacă chiar de la prima și cea mai importantă, NEVOIA EXISTĂ.

Am zis că o să aduc vorba de religie. Păi haideți să ne imaginăm că Dumnezeu poate avea un eșec. Majoritatea religiilor ne ilustrează un Dumnezeu care a dat „liber arbitru” copiilor lui și că sub influența Satanei acești copii nu se pot întoarce la Tatăl, cel puțin nu toți.

Faptul că noi, oamenii, în vremuri mai timpurii am experimentat, la un moment dat, neputința și au fost ocazii când lucrurile nu au ieșit așa cum doream, ne-am imaginat că am avut un EȘEC.

Din acele vremuri îndepărtate aceste informații sau perpetuat din diferite motive sau interese.

Așa am ajuns să citim Biblia și să aflăm ca Dumnezeu are un adversar și Dumnezeu chiar poate pierde „mici” bătălii.

Biblia luminata esecul exista

Dacă Dumnezeu este atotputernic, totul, creatorul, viața, dragostea cum e posibil ca el să poată avea un așa handicap. Oare nu ne-am creat noi o iluzie să trăim mult mai împăcați cu noi înșine, zi de zi, cu faptul că nu suntem  responsabili clipă de clipă, nu suntem buni cu semenii noștri, nu suntem buni cu noi. Dacă ni se întămplă ceva benefic și inexplicabil, trebuie să fie mâna lui Dumnezeu și evident dacă facem ceva „rău” sunt aproape sigur că Satana ne-a împins. Culmea, chiar și biserica a îmbrățișat acestă ideea pentru că îi era mai ușor să-și controleze enoriașii. Nu trebuia să explice, la scară largă, fiecărui individ de ce se întâmpla așa, fiecarui om în parte și așa era mai comod, teoria se propaga cu mai multă repeziciune.

Astfel, fiind bombardați cu toate aceste informații, din toate părțile am ajuns să credem ca o ILUZIE este adevărată. Puneți la îndoială totul, cercetați, citiți, comparați, treceți prin propriul suflet aceste informații și s-ar putea să primiți alte răspunsuri.

Cele zece iluzii ale omenirii. Click pe cea care vreti sa o dizolvati.

Social

Arhiva stiri