Pepenele rosu previne aparitia cancerului de prostata

Pepenele roșu este o sursă importantă de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, tiamină, potasiu, și magneziu fiind recomandat într-o serie de afecțiuni, cum ar fi astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon, cancerul de prostată și artrita.

Datorită licopenului și a carotenoizilor, pepenele roșu este recomandat în prevenirea cancerului de prostată, cancerului la sân, cancerului endometrial, cancerului la plămâni și cancerului colorectal.

Astfel un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a indicat faptul că la pacienții cu adenoame colorectale, nivelul de licopen din sânge era cu 35% mai mic decât în cazul persoanelor fără probleme de sănătate.

Pepenele roșu este o sursă importantă de energie. Vitaminele din pepenele roșu sunt eficiente în producerea de energie, întărind în același timp imunitatea.

După  numeroase studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pepenele roșu previne disfuncțiile erectile.

Acesta conțiene citrulină, un amonoacid folosit de către organism pentru crearea unui alt amnoacid, arginina, folosit pentru eliminarea amoniacului din organism și pentru producerea de oxid nitric.

Oxidul nitric  relaxează vasele de sânge și reduce presiunea sângelui.

sursa text: sanatateatv.ro

Social

Arhiva stiri