Anual, străzile din Insula Crăciunului sunt invadate de 120 de milioane de crabi

Anual, străzile din Insula Crăciunului sunt invadate de 120 de milioane de crabi.Insula Crăciunului este o regiune muntoasă care este localizată în apropierea coastei Australiei, în Oceanul Indian. În cea mai mare parte a anului, aici găsim un colţ de rai cu păduri dese şi peisaj montan superb. Cu toate acestea, o dată pe an, ea poate fi un adevărat coşmar pentru cei care se tem de animalele cu multe picioare.

crabi

Mai exact, în perioada octombrie-noimebrie, crabii roşii, care de obicei stau în pădure, migrează spre apă pentru a se reproduce. Fenomenul, care coincide cu fazele lunii, durează, în general, cel puţin o săptămână, masculii ajungând întotdeauna înaintea femelelor la apă. După împerechere, masculii se întorc în pădure. Femelele, produc ouă la 3 zile de la împerechere, dar rămân aproape de apă pentru a urmări dezvoltarea ouălor timp de 12-13 zile. O singură femelă poate depune 100.000 de ouă.

Pentru a ne putea ajuta să ne facem o idee despre cum arată insula în timpul migraţiei, un utilizator Reddit a postat o serie de imagini pe care le puteţi vedea mai jos.

crabi

Adesea, procesul de migraţie al crabilor poate îngreuna circulaţia pe insulă.

red-crabs

Pentru a veni în ajutorul acestei specii endemice, autorităţile închid unele drumuri în perioada migraţiei.

crabi

Deşi, fenomenul poate părea înspăimântător pentru noi, localnicii sunt obişnuiţi ca animalele să traverseze insula anual.

red-crabs-

De asemenea, localnicii au creat chiar şi tuneluri speciale pentru a-i ajuta pe crabi să îşi îndeplinească scopul fără a fi omorâţi accidental.

crabi

red-crabs8

crabi

Surse: Viral NovaChristmas Island Tourism Association

Mai puteti citi si:

Social

Arhiva stiri