Englezii au gasit solutia in lupta cu fumatul. Avertismente pe fiecare tigara, nu doar pe pachet

Conform unor studii citate de Daily Mail, tinerii ar renunta intr-o proportie mai mare la fumat daca ar vedea avertismentele cu privire la riscurile fumatului pe fiecare tigara, si nu doar pe pachet, cum este in prezent.

pachet

Conform sursei citate, aceste avertismente ar putea include chiar si un „timeline” care arata ca fiecare tigara fumata scurteaza viata cu 11 minute, dar si o lista cu chimicalele inhalate.

Oamenii de stiinta din cadrul Academiei Bangor vor sa continue sa dezvolte aceste studii si solicita guvernului britanic sa ia in considerare plasarea acestor avertismente.

Recent, autoritatile britanice au fost de acord ca in magzine sa se vanda asa-numitele pachete de tigari „plain-packaged”, adica pachete care nu mai au inscriptionate pe carton niciun fel de brand, ci doar avertismente cu privire la riscurile fumatului. Aceasta masura a fost aplicata in speranta ca tot mai multi tineri vor renunta la fumat.

Conform unor studii realizate de dr. Louise Hassan din cadrul Bangor University’s Business School, fumatorii ar fi cu 16% mai mult dispusi sa renunte la acest obicei daca ar vedea avertismente cu privire la sanatate.

Sursa: Daily Mail

Social

Arhiva stiri