6 lucruri pe care nu le stiai despre Australia

Daca am inceput cu lucuri inedite despre Africa, continuam cu Australia. Deosebita, periculoasa, salbatica, moderna, calda, rece Australia e un continent plin de viata si locuri minunate. Mai jos am insirat o serie de trasaturi despre Australia, pe care, poate, nu le stiati.

1. Cel mai lung gard din lume

australia-timetv

Gardul Dingo a fost construit pentru a tine la distanta pradatori. A fost inceput in 1880 si terminat in 1885, pentru a proteja oile de cainii dingo. Este una dintre cle mai lungi structuri din lume si cel mai lung gard, 5, 614 km. Desi a fost o metoda buna de a tine la distanta cainii, totusi au fost gasite gauri prin gard facute de acestia.

2. Casa a 100 de milioane de oi

australia-timetv

In anul 2000, in Australia au fost numarate 120 de milioane de oi. Din cauza secetei si a cererii de lana scazute, numarul lor a coborat pana la 100 de milioane. Astfel, Australia are un numar de oi de cinci ori mai mare decat numarul locuitorilor (20 milioane de locuitori).

3. Cea mai mare ferma de vaci din lume

australia-timetv

Ferma de vaci Anna Creek, aflata in sudul Australiei este cea mai mare din lume. Acopera o suprafata de 34.000 km patrati. Astfel, aceasta ferma este mai mare decat Belgia. Capacitatea e de 16.000 de vaci, dar din cauza secetei din Australia, numarul a scazut pana la 2000 de vaci.

4. Alpii australieni primesc mai multa zapada decat Elvetia

australia-timetv

In fiecare iarna, Alpii Australieni au mai multa zapada decat Elvetia. Acesti munti sunt parte a Faliei Great Diving in partea estica a tarii. Cand e vara in emisfera nordica, e iarna in Australia, iar iubitorii de zapada vin aici pentru  se bucura de sporturile de sezon.

5. Cea mai mare constructie organica de pe Terra

australia-timetv

Marea Bariere de Corali este cel mai mare recif din lume, si cea mai mare constructie organica de pe Pamant. Se intinde pe 2000 de km in Marea Coral. Serii de recifuri individuale alcatuiesc aceasta mare bariera  vie, separata de tarm de o laguna putin adanca. Reciful este extrem de frumos si atrage anual mii de turisti, ceea ce ameninta ecosistemul delicat al acestor forme de viata marina.

6. Australia a fost casa a 160 000 de prizonieri

australia-timetv

Marea Britanie a descoperit Australia si drept rezultat a folosit-o drept loc pentru a tine prizonieri politici si infractori. In jur de 160 000 de persoane au fost trimise aici. Multe au murit pe mari, in timpul calatoriei de 8 luni. Acum, aproate 25% dintre australieni au stramosi care au fost prizonieri.

Citeste pe TimeTV si:

7 lucruri pe care nu le stiai despre Africa

Aeroporturi inconjurate de apa – FOTO

Sapte tari cu recorduri inedite – FOTO

Sase insule la superlativ – FOTO

Social

Arhiva stiri