7 lucruri pe care nu le stiai despre Africa

Africa este un continent unic si extrem de frumos. Exista o multime de lucruri pe care, totusi, nu le stim despre acest continent. In Africa se intalnesc unele dintre cele mai minunate si deosebite atribute biologice si geologice. Mai jos sunt cateva dintre lucrurile pe care nu le stiati despre Africa.

1. Casa a 55 000 de pinguini

africa-timetv

Pinguinii africani sunt pe cale de disparitie. Doar 55 000 au mai ramas din 4 milioane, cati erau la inceputul secolului XX. Numai in anul 2000 peste 200 000 de astfel de pinguini au murit. Daca acest declin  nu este stopat, se preconizeaza ca in 15 ani, specia de Pinguini Africani va disparea complet.

2. Cel mai mare producator de diamante din lume

africa-timetv

Arica este cel mai mare producator de diamante din lume, cu peste 50% din productia globala. Tarile conducatoare din acest punct de vedere sunt Angola, Botswana si Africa de Sud.

3. Singura tara africana care nu a fost colonizata

africa-timetv

Etiopia este cea mai veche tara independenta din Africa si una dintre cele mai „batrane” din lume, cu „o varsta” de cel putin 2000 de ani. Tara  este alcatuita din peste 80 de grupuri etnice si detine la fel de multe dialecte. Unica in Africa, Etiopia nu a fost nicioadata colonizata, ci doar o singura data, ocupata de italieni intre 1936- 1941.

4. Al doilea cel mai mare spital din lume

africa-timetv

Spitalul Chris Hani Baragwanath este al doilea cel mai mare spital din lume dupa Spitalul China de Vest. Ocupa aproape un kilometru patrat si are 3200 de paturi si 6760 de angajati. Spitalul se afla in zona Soweto, din Johannesburg, Africa de Sud.

5. Desertul Sahara se extinde

africa-timetv

Desertul Sahara se extinde din cauza pierderii umezelii din pamant si astfel se usuca toate plantele. O alta cauza ar putea fi activitatea umana si cresterea populatiei in zona. Cel mai mare desert din lume, Sahara, creste cu jumatate de mila pe luna.

6. Tara cu cea mai mare concentratie de animale

africa-timetv

Tanzania este tara cu cea mai mare concentratie de animale salbatice. Tara este casa a peste 20% din speciile de mamifere mari din Africa. Acestea se gasesc in cele 14 parcuri nationale, rezervatii, zone de conservare si parcuri marine, raspandite pe o suprafata mai mare de 42 000 de kilometri patrati, reprezentant mai mult de o treime din teritoriul tarii.

7. Tara cu 3 capitale, Africa de Sud

africa-timetv

Africa de Sud este cu siguranta o destinatie unica pentru turisti. Spre deosebire de orice tara din lume, Africa de Sud are trei capitale:  Cape Town este capitala legislativa, Pretoria, capitala executiva si Bloemfontein, capitala juridica.

Citeste pe TimeTV si:

Aeroporturi inconjurate de apa – FOTO

Sapte tari cu recorduri inedite – FOTO

Sase insule la superlativ – FOTO

Peisaje din minunata lume de gheata – FOTO

Social

Arhiva stiri