Sapte tari cu recorduri inedite – FOTO

Aceasta e o lista cu tari care nu sunt ca altele. Bineineteles, nici o tara nu seamana cu alta. Unele sunt deosebite prin frumusetile naturale, altele prin caracteristicile demografice, altele prin locurile vizitate de turisti si argumentele pot continua. Totusi, in aceasta lista am inclus tarile cu recorduri.

1. Tara cu peste 3 milioane de lacuri – Canada

tari cu recorduri-timetv

Canada are un numar de lacuri extrem de mare. Mai mult de 60% din lacurile lumii se gasesc in Canada si asta din cauza sistemului de drenare din aceatsa tara. Exista zone un se gasesc 30 de lacuri pe o suprafata de 100 de km patrati.

2. Tara care e formata din peste 17.500 de insule – Indonezia

tari cu recorduri-timetv

Indonezia este formata din peste 17.500 de insule, cu coaste ce insumeaza 81.350 km. In jur de 6000 dintre acestea sunt locuite. Cele mai mari sunt Java, Sumatra, Borneo, Sulawesi, Bali, Lombok si Flores. Aici se gasesc intre 10-15% din recifurile de corali, din lume.

3. Tara desert – Libia

tari cu recorduri-timetv

Tara cu cel mai ridicat procent de desert este Libia, 99%. Desertul libian, care acopera mai toata tara, este unul dintre cele mai aride locuri de pe Pamant. Exista zone unde pot trece decenii fara ca o picatura de ploaie sa cada si chiar si in zonele mai inalte ploua odata la 5-10 ani.

4. Cea mai putin populata tara – Mongolia

taric cu recorduri-timtv

Tara cu cea mai mica densitate este Mongolia, cu 2 oameni per km. Tara are 2,5 milioane de locuitori in peste 1.560 000 km patrati. Majoritatea traiesc in zone urbane. Exista zone din Mongolia ramase la fel inca de pe vremea lui Gingis Han.

5. Tara din jungla – Surinam

tari cu reocrduri-timetv

Zona de padure estimata este de 14.8 milioane de hectare, 91% din totalul suprafetei tarii. Deoarece este aproape acoperita de paduri, tara are cel mai scazut grad de defrisari din lume. Populatia este de 400 000, iar 5 % traiesc in padure: indigeni si 6 triburi de descendenti ai triburilor Maron.

6. Tara cu cea mai ridicata mortalitate-Ucraina

tari cu recorduri-timetv

Tara cu cea mai scazuta natalitate este Ucraina, cu o scadere naturala de 0,8% in fiecare an. Este asteptat ca Ucraina sa piarda 28% din populatie, in aproape 40 de ani.

7. Tara sub nivelul marii – Olanda

tari cu recorduri-timetv

Astazi, aproape 27% din Olanda este de fapt sub nivelul marii. Aceasta zona este casa a 60% din populatia tarii de 15.8 milioane de oameni. Olanda egaleaza Danemarca in ceea ce priveste stabilirea celui mai jos punct din Europa de Vest, avand 7 metri sub nivelul marii.

Cititi pe TimeTV si:

Sase insule la superlativ – FOTO

Peisaje din minunata lume de gheata – FOTO

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Cele mai frumoase golfuri, pe care trebuie sa le vizitezi – FOTO

Cele mai frumoase cinci gropi naturale din lume – FOTO

Social

Arhiva stiri