Prezentare Mercedes GLA – primele imagini oficiale

Mercedes GLA se prezinta in totalitate!

Mercedes GLA 13

Mercedes a ridicat de tot cortina in ceea ce priveste noul sau crossover din familia ”micilor stele”, botezat GLA. Autoturismul va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt, care isi va deschide portile pe 10 septembrie.

Mercedes GLA 11

Noul SUV de la Merceds va concura direct cu Audi Q3 si BMW X1 si e bazat pe acelasi platforma MFA, specifica Clasei A.

mercedes-timetv

Dupa un lung proces care ne-a permis sa ne familiarizam cu acest nou model din galaxia stelelor de la Stuttgart (prototipuri, masina-concept, teaser video), Mercedes GLA isi dezvaluie toate secretele, iar noi profitam de ocazie pentru a vi-l prezenta. Primele impresii sunt ca GLA pare mai degraba un model Clasa A marit decat un SUV traditional, de sine statator. Lung de 4,42 m, lat de 1,80 m  si inalt de 1,49 m, GLA propune o capacitate a portbagajului de 421 l, care se poate mari pana la 836 l, cand se rabateaza scaunele din spate.

mercedes-timetv
Grila capotei motorului e ceva mai mare si mai dreptunghiulara, cu un logo generos, flancat de doua bare metalice cromate. Totusi, diferentele intre un Mercedes Clasa A si GLA constau in detaliile sportive si dimensiuni ceva mai mari pentru crossover.

Mercedes GLA 10

Sub capota gasim motoarele pe benzina de 1,6 l si 156 CP (pentru GLA 200) si 2,0 l  si 211 CP (pentru GLA 250), dar in oferta este inclusa si varianta diesel de 2,2 l in 2 versiuni de  putere: 136 CP si 300 Nm pentru GLA 200 CDI si 170 CP 350 Nm pentru GLA 220 CDI. Versiunea de top va fi GLA 45 AMG, care va dispune de 360 CP. Mercedes GLA va putea fi echipat cu transmisie integrala 4MATIC, optional. Se speculeaza ca pretul de pornire va fi 25.000 de lire sterline in Marea Britanie, aceeasi suma de la care pornesc si competitorii de la Audi si BMW.

Comenzile se vor putea face in toamna, iar primele modele vor fi livrate la inceputul anului viitor.


Citeşte pe Time TV şi:

Prezentare Mercedes S63 AMG

Social

Arhiva stiri