Sapte ziduri de legenda din lume – FOTO

Inca din antichitate, zidurile au o semnificatie importanta. De aparare, delimitare, izolare sau supraveghere, zidurile au ramas astazi doar exemple veritabile de constructii, simboluri istorice si adevarate monumente. Am alcatuit o lista cu cele mai faimoase astfel de ziduri din lume.

1. Marele Zid Chinezesc

ziduri de legenda-timetv

Construit in timpul dinastiei Ming (220-206 i.Chr) de primul imparat al Chinei, Qin Shi Huang, a fost reconstruit intre secolele V si XVId. Chr. Marele Zid Chinezesc are 8,851 km si este unul dintre cele  mai faimoase ziduri ale lumii. Contrar zvonurilor, acest zid nu a fost vazut de pe luna, pana acum, dar satelitii de pe orbita Pamantului ii detecteaza forma.

2. Zidul de Vest, Ierusalim, Israel

ziduri de legenda-timetv

Zidul de Vest sau Zidul Plangerii este o destinatie religioasa arhicunoscuta a evreilor din lume. Situat in vechiul Ierusalim, a fost construit la finalul perioadei Celui de-al Doilea Templu, in jurul anului 19 i Chr., de catre Irod cel Mare. Astazi e un lacas de pelerinaj pentru evrei.

3. Marile ziduri din Zimbabue, Zimbabue

ziduri de legenda-timetv

Zidurile au fost construite de indigenii Bantu, in secolul al XI-lea, au 11 metri inaltime si se extind pe o suprafata de 250 de metri. Constructia este considerata a fi cel mai vechi complex de ruine la sud de Desertul Sahara.

4. Sacsayhuaman, Peru

ziduri de legenda-timetv

Sacsayhuaman este un complex incas de ziduri, deasupra orasului Cusco, Peru. Orasul imperial Cusco era asezat in forma de puma, animalul care simboliza dinastia Inca. Dealul Sacsayhuaman era capul pumei. Se crede ca zidurile in zig-zag simbolizeaza dintii pumei. Zidul este in asa fel construit, ca nici o hartie nu poate fi bagata intre bolovani. Precizia combinata cu varietatea formelor pietrelor sunt considerate a fi cheia rezistentei lor in fata cutremurelor devastatoare din Cusco.

5. Zidul Berlinului, Germania

ziduri de legenda-timetv

Constructia Zidului berlinului a inceput in 1961, in urma unei decizii disperate, dar eficiente, a Germaniei de Est, pentru a-i opri pe nemtii estici, controlati de sovietici, sa fuga in Berlinul de Vest, ocupat de americani, englezi si francezi. Pe parcursul existentei zidului, peste 5000 de oameni au incercat sa-l sara pentru a fugi. Dupa caderea Cortinei de Fier, in 1989, sute de cetateni au inceput sa distruga zidul, bucata cu bucata. Astazi, ramasite ale Zidului Berlinului pot fi gasite in fata Parlamenului de la Berlin si raman doar simboluri istorice.

6. Zidul lui Adrian, Marea Britanie

ziduri de legenda-timetv

Facut din piatra si iarba, Zidul lui Adrian se intinde pe o lungime de 117 km, de-a lungul intregii parti nordice a Angliei si din 1987 a intrat in Patrimoniul Mondial. A fost construit de romani, ca defensiva impotriva barbarilor, iar astazi e o adevarata atractie pentru turisti.

7. Zidurile Babilonului, Irak

ziduri de legenda-timetv

Zidurile Babilonului au fost construite in jurul anului 575 i. Chr si sunt recunoscute a fi una dintre Cele Sapte Miuni ale lumii. Cele doua ziduri, Imgur-Nemed-Enil si Enil sunt situate la 17.5 m de centrul orasului si au o grosime de 27-30  metri si o inaltime de 30 de metri.

Citeste pe TimeTV si:

Insulele Maldive, petice de Rai in ocean – FOTO

Cele mai frumoase cinci gropi naturale din lume – FOTO

Lacuri mai putin obisnuite: de culoare roz

Si Pamantul are inimi – cinci peisaje in forma de inima

Social

Arhiva stiri