„Pe mine nu mă deranjează nimic din ceea ce mi se întâmplă.” Cum e posibil?

J. Krishnamurti, marele filozof şi învăţător spiritual indian, a vorbit şi a călătorit aproape toată viaţa peste tot în lume, timp de mai bine de cincizeci de ani, în încercarea sa de a transmite prin cuvinte — care reprezintă conţinutul — ceea ce este dincolo de cuvinte, dincolo de conţinut. Într-unui din discursurile sale din ultima parte a vieţii i-a surprins pe cei care-l ascultau atunci când i-a întrebat: „Vreţi să ştiţi care e secretul meu?” Toţi cei prezenţi au devenit foarte atenţi. Mulţi dintre ei veneau să-l asculte de douăzeci sau treizeci de ani şi tot nu reuşeau să prindă esenţa învăţăturilor lui. In sfârşit, după toţi aceşti ani, maestrul avea să ofere cheia înţelegerii. „Iată secretul meu”, a continuat el.

„Pe mine nu mă deranjează nimic din ceea ce mi se întâmplă.” – J. Krishnamurti

Krishnamurti-April-sunrise- timetv-spiritual-dezvoltare personala

Krishnamurti

Şi fiindcă n-a oferit amănunte, am bănuiala că majoritatea celor care îl ascultau au rămas şi mai nedumeriţi decât înainte, însă implicaţiile acestei afirmaţii simple sunt profunde. Ce implicaţii are faptul că nu mă deranjează ceea ce mi se întâmplă? Acest lucru implică o armonizare interioară cu ceea ce se întâmplă. „Ceea ce se întâmplă” se referă, desigur, la acest moment aşa cum este el, iar el întotdeauna este deja aşa cum este. Se referă la conţinut, la forma pe care o îmbracă momentul acesta — singurul moment care există vreodată.

A fi în armonie cu ceea ce este înseamnă a nu opune rezistenţă interioară faţă de ceea ce se întâmplă. Înseamnă a nu pune etichetele mentale de bun sau răi, ci a permite ca ceea ce este să existe pur şi simplu. Înseamnă oare aceasta că nu mai întreprindeţi nimic pentru a induce schimbarea în viaţa voastră? Dimpotrivă. Când fundamentul pe care vă construiţi acţiunile este armonizat în interior cu momentul prezent, acţiunile voastre primesc forţă de la inteligenţa Vieţii însăşi.

Mai puteti citi pe TimeTV.ro si:

Social

Arhiva stiri