Daniel Chong, tanarul UITAT intr-o inchisoare americana

Daniel Chong, tanarul UITAT intr-o inchisoare americana

Un tanar, care a fost uitat cinci zile fara apa si mancare intr-o celula a unei inchisori din Statele Unite, va primi de la administratia american despagubiri in valoare de 4,1 milioane de dolari, scrie AFP.

Daniel-Chong-inchisoare-despagubiri

Daniel Chong, in varsta de 25 de ani, a fost nevoit sa-si bea urina pentru a supravietui, dupa ce a fost uitat de catre temnicierii sai de la Agentia Americana Antidrog (DEA) intr-o celula fara ferestre, cu o suprafata de 1,5 pe 3 metri.

Tanarul, student la Universitatea din San Diego (sudul Californiei), a fost retinut impreuna cu alte persoane in aprilie 2012, in cadrul unei operatiuni DEA, in timp ce fuma canabis la un prieten al sau, relateaza Los Angeles Times.

El a fost retinut, interogat rapid de catre agentii DEA si i s-a spus ca va fi eliberat in curand, dar agentii ar fi uitat de existenta lui. Chong a reusit sa-si scoata catusele, insa nu a putut iesi din celula, iar apelurile sale de ajutor au ramas fara raspuns.

El a inceput sa piarda rapid din greutate si sa aiba halucinatii. Crezand ca va muri, tanarul si-a spart ochelarii si a incercat sa scrie cu un ciob pe bratul sau „Imi pare rau, mama”.

Cand a fost gasit, Chong era intr-o stare avansata de deshidratare si acoperit de propriile excremente. El a fost spitalizat pentru cinci zile.

A fost un accident, unul foarte grav si oribil„, a declarat marti Chong, la o conferinta de presa. Potrivit avocatului sau, tanarul a fost nevoi sa urmeze un curs de psihoterapie intensiva si sufera de stres posttraumatic. Potrivit presei, despagubirile au fost aprobate de catre Departamentul de Justitie al Statelor Unite.

 

Mai puteti citi pe TimeTv.ro si: Cum s-a transformat o zi neagra in cea mai frumoasa zi din viata unui om fara adapost

Social

Arhiva stiri