Campanie sănătoasă – în Dubai primești câte un gram de aur pentru fiecare kilogram slăbit!

Dubai fast-food

 

Autoritățile din Dubai propun o campanie de sănătate publică.  Cetățenii care se înscriu în programul de slăbit  vor fi răsplătiți cu aur până pe 16 august. Pentru fiecare kilogram slăbit, aceștia vor primi câte un gram de aur, echivalentul a 45 de dolari. Pentru a beneficia de premiu, participanții trebuie să slăbească cel puțin două kilograme.  Cei înscriși în program vor fi asistați de către specialiști în sănătate publică, care le vor propune metode sănătoase de slăbire. Perioada concursului de slabit coincide cu Ramadanul, sărbătorit prin post negru în timpul zilei de către musulmani.

Autoritățile îndeamnă populația să facă alegeri alimentare sănătoase datorită numarului mare de supraponderali și a bolilor asociate.

În Dubai fast-food-rile și sedentarismul sunt foarte populare. Conform unui studiu de anul trecut, peste jumătate dintre locuitorii Emiratelor Arabe sunt supraponderali. În Abu Dhabi, 30% dintre școlari sunt obezi sau au peste greutatea normală. Rata obezității este îngrijorătoare, iar numărul diabeticilor situează Emiratele pe locul doi în lume.

 

Citște pe TimeTv și:

Alertă ONU: peste 6000 de oameni fug zilnic din Siria

Mâncarea de la cantina unei școli din India a ucis 22 de copii
Furia egiptenilor face noi victime: 7 morţi şi peste 250 de răniţi
Grecia, din nou paralizată de greve!

Social

Arhiva stiri