Astrologia în câteva cuvinte cu MINERVA – III

Semnele au funcţii?

DA, dar nu din cele care aţi crede. Este vorba despre energia sau vibraţia proprie lor – semnele de Foc vor fi întotdeauna cele mai energice iar cele de Pământ aproape inerte. Reactivitatea lor este tipică – focul sau acţiunea, aerul sau gândirea, apa sau sensibilitatea, pământul sau materialitatea.

Funcţiile şi elementele au ceva în comun?

DA. Din acest punct de vedere ele sunt grupate în tetrade (4 semne) şi fiecare tetradă cuprinde semne aparţinând fiecărui grup elementar, astfel:

  • Semnele cardinale – exprimă iniţiativa şi începutul – Berbec (Foc), Rac (Apă), Balanţă (Aer) şi Capricorn (Pământ)
  • Semnele fixe – exprimă stabilitatea şi inerţia – Taur (Pământ), Leu (Foc), Scorpion (Apă), Vărsător (Aer)
  • Semnele mutabile sau duble – dualitatea, instabilitatea şi mişcarea – Gemeni (Aer), Fecioară (Pământ), Săgetător (Foc), Peşti(Apă)

ASTRE MINERVA TIMETV HOROSCOP

Există semne fecunde?

DA. Cele 12 semne sunt împărţite în fecunde – Taur, Rac, Scorpion, Peşti şi sterile – Berbec, Gemeni, Leu, Fecioara, Capricorn şi Vărsător. De reţinut că semnele de Apă sunt cele mai fertile semne pe când cele de Foc, sunt cele mai puţin fertile. Dar când vorbim despre fertilitate, urmărim şi poziţia planetelor în semne, Luna şi Venus fiind un semnificator extrem de important.

 Ce sunt casele astrologice?

Harta astrală este traversată de o verticală numită orizont şi căreia astronomii îi spun meridian. Când ne naştem, o parte a corpurilor cereşti se văd, altele sunt dincolo de linia orizontului şi nu se văd. Această verticală este ca o coloană vertebrală ale cărei capete se pierd în univers, dar ce este important, este că ea împarte virtual, Pământul în două. Cu această verticală harta se divide în douăsprezece case astrologice, numerotarea lor începând întotdeauna de la Ascendent adică de la răsărit, spre Descendent, spre apus.

Câte case astrologice sunt?

Asemeni celor 12 semne, avem 12 case astrologice, dar dacă semnele vor avea întodeauna strict 30 de grade, casele astrologice pot fi mai mari sau mai mici de 30 de grade.

Care este diferenţa dintre case şi semne astrologice?

Trebuie menţionat că semnele zodiacale de pe axa orizontală şi casele astrologice de pe axa verticală reprezintă două sisteme de valori fundamental diferite. Axa semnelor reprezintă conştientul şi caracteristicile nativului iar axa caselor astrologice reprezintă expresia în plan fizic a caracteristicilor fiecărui semn şi factorii implicaţi, adică sunt câmpurile de acţiune în care se manifestă planeteşe.

 Care ar fi caracteristicile caselor?

Casa 1 – personalitate, temperament, sănătate.

Casa a 2-a – finanţe, valori, posesiuni, câştiguri.

Casa a 3-a – comunicare, expresivitate, drumurile scurte, studiile medii, fraţii, rudele apropiate şi vecinii, propria imagine.

Casa a 4-a – familia, protecţia, siguranţa emoţională, ereditatea, deprinderile alimentare, mama sau tatăl.

Casa a 5-a – plăcerile, copii, dragostea, creativitatea, romantismul, riscurile, pasiunile, hobby-urile, teatrul, cinematografia, televiziunea, dăscălia, transportul aerian şi industria aeronautică.

Casa a 6-a – profesia, angajatul, bolile, alimentele, animalele mici.

Casa a 7-a – parteneriatele, căsătoria, duşmanii declaraţi, terapiile la care apelăm.

Casa a 8-a – taxele, impozitele, asigurările, achiziţii, moşteniri, accidente, moartea, renaşterea, sexul şi sexualitatea.

Casa a 9-a – ideile, credinţa, studiile superioare, călătoriile lungi, visele, dorinţele.

Casa a 10-a – medicul, onoruri, demnităţi, afirmare socială, poziţia socială, autoritatea socială dar şi a mamei ori a tatălui, subconştientul colectiv.

Casa a 11-a – prieteni, protectori, susţinători, scopuri pe termen lung, speranţe, dorinţe.

Casa a 12-a – duşamnii ascunşi, bolile neştiute, instituţii cu caracter restrictiv – închispare, sanatoriu sau mânăstire, secrete, activităţi subversive sau ascunse, subconştientul individual.

 De ce vorbim despre teme orientale şi teme occidentale?

Axa orizontală sau meridianul împarte harta astrală în 2 părţi: partea din stânga se numeşte orientală şi partea din dreapta se numeşte occidentală.

 Ce sunt cadranele sau sectoarele?

Axa orizontală şi cea verticală, împart harta astrală în 4 sectoare sau cadrane cum mai sunt numite:

· Primul cadran este reprezentat de Casele 1,2,3, este numit nocturn şi oriental, şi durează de la miezul nopţii până la răsăritul Soarelui.

· Al doilea cadran cuprinde Casele 4,5,6, este numit nocturn şi occidental şi durează de la apusul Soarelui la miezul noţii.

· Al treilea cadran cuprinde Casele 7,8,9, este numit occidental şi diurn şi durează de la amiază până la apusul Soarelui.

· Al patrulea cadran format din Casele 10,11,12, este numit diurn şi oriental şi durează de la răsăritul Soarelui până la amiază.

Există case mai puternice şi mai slabe?

DA. Din punct de vedere energetic avem 3 tipuri de case:

  • angulare – foarte susţinute energetic, caracterizate de dinamism şi acţiune – Casele 1, 4, 7 şi 10
  • succedante – au tendinţa de a fi stabile sau neutre şi de aici potenţialul de energie de care dispun – Casele 2,5,8 şi 11
  • cadente – slăbite energetic cu rol de pregătire şi de ajustare energetică – Casele 3,6,9 şi 12.

 Ce puncte importante există într-o temă natală?

Sunt patru parametri importanţi: Ascendentul, Fundul Cerului, Descendentul şi Mijlocul Cerului.

Care este semnificaţia lor?

Ascendentul este cel mai important punct dintr-o temă astrală, deoarece de la el începe numerotarea caselor astrologice şi reprezintă semnul care se ridică la orizont în momentul naşterii.

Fundul Cerului vorbeşte despre relaţiile pe care le avem cu familia, despre felul cum am evoluat şi cum suntem priviţi de către familie, ce fel de copilărie am avut, ce moştenim patrimonial şi ereditar.

Descendentul vorbeşte despre relaţiile noastre cu ceilalţi, despre felul cum suntem percepuţi de ceilalţi. Dacă ascendentul arată cum ne percepem noi, care este relaţia cu noi înşine, descendentul este oglinda în afară, reprezintă relaţiile cu ceilalţi.

Mijlocul Cerului este punctul maxim de evoluţie socială, capacitatea noastră de a evolua din punct de vedere social, depăşirea condiţiei sociale, ce drum profesional vom alege.

Vă așteptăm pe TimeTV.ro să citiți și următoarele seriale despre “Astrologia în câteva cuvinte cu  MINERVA

Nu uitați, începând cu data de 5 IULIE (astăzi), în fiecare VINERI, între orele 22:00 – 00:00, veți putea intra în legătură DIRECTĂ cu astrologul MINERVA, apăsând pe secțiunea TIMETV LIVE.

Mai puteți citi pe TimeTV.ro și:

Social

Arhiva stiri