Marturiile incredibile ale unui detinut din Guantanamo. Conditiile de detentie din cel mai secret loc de pe pamant

O scrisoare a unui detinut din Guantanamo a fost data publicitatii si descrie conditiile grele de detentie, informeaza jurnalistii de la The Huffington Post.

detinut-Guantanamo-iad

„Aceasta este chemarea mea la lumea exterioara, din spatele barelor ruginite a unei celule monstruase. Are cineva idee ce se intampla in aceasta inchisoare?”. Asa isi incepe scrisoarea Abdelhadi Faraj, un prizonier sirian care este incarcerat la Guantanamo din 2002.

Acesta a povestit in scrisoare sa ca multi dintre cei inchisi acolo nu ies din celulele lor nici macar in cele doua ore de recreatie de care au parte zilnic pentru ca sunt prea obositi sau prea bolnavi din cauza infometarii la care sunt supusi.

Prizonierii sunt batuti zilnic sau atacati cu gaze lacrimogene de catre gardieni. De asemenea, detinutul sirian din Guantanamo a povestit ca i-au fost confiscate cele mai elementare lucruri, de la periuta de dinti, pana la paturi si carti.

De multe ori, detinutii din Guantanamo sunt blocati zile in sir in celule fara geamuri si nu stiu cand este zi sau noapte. De asemenea, sunt controlati de catre gardieni in zonele intime de aproximativ zece ori intr-o singura zi, a mai scris Abdelhadi Faraj.

„Zilnic sunt pus pe un scaun si legat strans de maini, picioare si piept. Un gardian solid imi tine capul cu ambele maini. Ma simt ca si cum craniul meu este zdrobit. Apoi, asa-zisa asistenta medicala imi baga un tub gros in nara. Sangele incepe sa imi curga din nas si din gura in timp ce asistenta impinge tot mai adanc tubul in nara. Nu pot descrie durerea pe care o simt”, a mai scris detinutul sirian din Guantanamo.

Guantanamo Bay este cea mai de temut inchisoare din lume, aflata sub controlul Marinei Statelor Unite, unde sunt adusi cei mai de temut teroristi ai lumii.

Social

Arhiva stiri