Dieta financiara by Liviu Pasat

Stii persoane care tin dieta? Stii persoane care isi dau seama ca au ceva kilograme in plus si se apuca de un anumit regim alimentar pentru slabit rapid?

Si regimul asta alimentar dureaza 3 sau 6 luni si dupa aia se opresc? 

Si pe urma isi dau din nou seama ca iar au pus ceva kilograme in plus si declara ca dieta nu functioneaza? 

Si incep alta, dupa alta reteta, ca poate o sa aiba rezultate mai rapide si care sa se pastreze pe mai mult timp?

CURS timetv dieta financiara Liviu PAsat

Eu personal cred ca dietele astea pe termen scurt nu functioneaza pe termen lung! 🙂 Iarna nu e ca vara! Foarte rare sunt cazurile in care te loveste norocul ca dupa 3 luni de dieta sa poti manca orice, oricum, oriunde fara consecinte negative.

De ce m-am apucat sa vorbesc de diete? Pentru ca vreau sa fac o paralela cu dieta financiara.

Acea perioada in care iti impui niste reguli stricte legate de managementul banilor tai. Iti propui de exemplu sa te platesti pe tine insuti, sa urmaresti pe ce dai banii, sa iti faci bucurii in mod consecvent etc etc etc. Si dupa ceva timp te opresti pentru ca iti e deja mai bine sau ai impresia ca nu functioneaza!

Fie nu mai ai frustrarea aia de la inceput, fie nu ai rapid rezultatele visate. Si te opresti.

Ce-ar fi daca in loc de dieta ai aborda lucrurile ca pe un stil de viata? Ce-ar fi daca nu ti-ai propune doar pe un termen limitat ci pentru 2, 3, 5, 10 ani? (ca sa nu spun tot restul vietii). Ce-ar fi (si revin la ideea initiala) sa fii atent la ce mananci, sa faci sport, sa exersezi, sa iti pastrezi starea de sanatate toata viata!

Ce-ar fi sa folosesti acelasi tip de gandire si pe partea de management financiar?

Te platesti pe tine insuti? Atunci iti recomand sa o faci toata viata de aici incolo.

Iti monitorizezi cheltuielile, stii pe ce dai banii? Atunci iti recomand sa o faci toata viata!

Te instruiesti, citesti, te dezvolti continuu – atunci ar fi bine sa iti fie obisnuita pe tot restul vietii.

Cred cu tarie ca poti ajunge la orice rezultat iti doresti, atata timp cat consecventa face parte din trusa ta de scule. Cred cu tarie ca disciplina e necesara ca sa poti avea libertate de miscare. Cred ca instruirea e esentiala pentru banii pe care ii atragi in viata.

Tu?

In filmuletul de mai jos aveti 6 minute din editia trecuta a seminarului gratuit „Trezeste Banii”.

Te asteptam – este randul tau sa actionezi. Ramaneti alaturi de noi (va puteti abona la NEWLETTER), pentru ca TimeTV.ro va trasminte LIVE, seminarul Trezeste Banii din Viata Ta!

Marti (maine) 2 Iulie, intre orele 11:00-13:00 si 19:00-21:00 PUTETI SA TREZITI BANII DIN VIATA VOASTRA aici pe TimeTV, sectiunea LIVE.

TimeTV impreuna cu Liviu Pasat organizeaza si un concurs pentru cei care nu au mai apucat sa se inscrie la seminar. Da, pentru voi cei care ne veti urmari de acasa. Ce este de facut aflati la inceputul transmisiunii LIVE.

Mai puteti citi pe Time TV si:

Social

Arhiva stiri