Lacuri mai putin obisnuite: de culoare roz

Ne-am obisnuit ca lacurile sa fie verzi, albastre, galbene, maron, turcoaz sau alte variante ale acestor culori, dar roz? Da, roz ca fusta papusei Barbie! Aceste lacuri sunt cu adevarat deosebite si rare, iar locurile in care pot fi admirate, au devenit adevarate atractii turistice, si pe buna dreptate. Cum de sunt roz? Un anumit tip de alge sunt responsabile pentru aceasta nuanta inedita, deoarece secreta niste pigmenti organici.

1. Lacul Hillier, Australia

lac roz-timetv

Lacul Hillier este un lac in Insula Middle, cea mai mare insula care formeaza Arhipelagul Recherche, Australia de vest. Culoarea ramane mereu asa si nu se schimba nici macar cand apa e colectata intr-un pahar. Lacul are 600 de metri si o fasie ingusta de nisip si vegetatie il separa de mare.

lac roz australia-timetv

2. Lacul Retba, Senegal

lac roz senegal-timetv

Lacul Retba sau Lac Rose este localizat in nordul Capului Verde al peninsulei Senegal, la nord de Dakar. Algele de tipul Dunaliella ii confera aceasta culoare, care se observa mai bine in sezonul secetos. Totodata, lacul Retba este cunoscut pentru cantitatea mare de sare, aproape egala cu cea din Marea Moarta, pe care o detine si care le permite celor care se scalda, sa pluteasca.

lac roz senegal-timetv

3. Lacul sarat Torrevieja, Spania

laguna roz spania-timetv

Lacurile sarate Torrevieja si La Mata,  situate in sud-estul Spaniei, marginesc coasta Torrevieja.  Microclimatul format de cele doua lacuri, cele mai mari lacuri sarate din Europa, este printre cele mai sanatoase din Europa, potrivit celor de la World Health Organisation. Sarea colectata din acest lac este vanduta peste tot in lume.

lac sarat-timetv

4. Laguna Hutt,  Australia

laguna hut australia-timetv

Laguna Hutt este un lac sarat aproape de coasta, la nord de varsarea raului Hutt, in vestul Australiei. Lacul are 14 kilometri in lungime si 2 kilometri in latime. Laguna contine cea mai mare cantitate de microalge din lume.

lac roz-timetv

5. Masazirgol, Azerbaijan

lac roz-timetv

Lacul Masazir este un lac sarat langa capitala Baku, Azerbaijan si are 10 km patrati. Masazirgol este bogat in sare, folosita pentru productia a doua branduri locale de sare.

lac roz-timetv

Citeste pe TimeTV si:

Si Pamantul are inimi – cinci peisaje in forma de inima

6 insulite intime si unice

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

10 plaje deosebite pentru vacante unice

9 pesteri care-ti bucura ochii

Social

Arhiva stiri