Astrologia în câteva cuvinte cu MINERVA – II

Horoscopul şi zodiacul înseamnă acelaşi lucru?

NU. Zodiacul se referă la cele 12 semne astrologice pe când horoscopul, termen de origne elenă, se referă la o temă astrală ridicată la un momentdat pentru o persoană.

Ce este zodiacul?

Zodiacul este porţiunea dintre Tropicul Racului şi Tropicul Capricornului asemeni unei centuri, în care linia Ecuatorului se păstrează ca un fir roşu. Această bandă cu o circumferinţă de 360 de grade este împărţită în 12 sectoare de cerc. 360 : 12 = 30

 Ce sunt semnele zodiacale?

Sunt combinaţiile elementare, cu caracteristici specifice. Sectoare de cerc a câte 30 de grade reprezintă un anumit semn zodiacal. Semnele zodiacale comportă caracteristici care face ca fiecare dintre noi să fie o entitate astrală in sine. Nu există însă un nativ care să reprezinte strict doar o anumită zodie. Acest lucru se întâmplă doar în cazul persoanelor care au şi Ascendentul în acelaşi semn în care se află Soarele natal. Este însă doar o ipoteză deoarece , în realitate chiar şi aceşti nativi sunt diferiţi deoarece intervin şi alţi parametri în ecuaţie.

Cele 12 semne sunt… – Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Peşti. Zodiacul clasic începe de la 00gr00 Berbec şi se termină la 360gr00 Peşti.

Gabriela-dima-minerva-timetv-astrologie

Care ar fi caracteristicile semnelor?

 • Berbec – impulsivitate, energie, agresivitate
 • Taur – stabilitate materială
 • Gemeni – versatil şi intelectual
 • Rac – protecţie şi alimentaţie
 • Leu – conducătorul, mândrie
 • Fecioară – perfecţionism
 • Balanţă – echilibru şi armonie
 • Scorpion – intens şi secretos
 • Săgetător – optimist şi expansiv
 • Capricorn – practic şi ambiţios
 • Vărsător – umanism şi altruism
 • Peşti – intuiţie şi inspiraţie

Cum ştim cărui semn zodiacal aparţinem? După poziţia Soarelui.

Cum aflăm poziţia Soarelui?

Data de naştere a fiecăruia de fapt, se referă la poziţia Soarelui într-un semn anume. Tot acum putem afla dacă aparţinem unui semn văratec sau autumnal.

Există semne de vară sau de iarnă?

Da. Ca şi anotimpurile şi semnele zodiacale se pot grupa în semne de primăvară – Berbec, Taur, Gemeni, de vară – Rac, Leu, Fecioară, de toamnă – Balanţă, Scorpion, Săgetător şi de iarnă – Capricorn, Vărsător, Peşti.

Anticii vorbeau, de exemplu, despre semne pozitive sau masculine şi negative sau feminine. Cum faceţi distincţia este foarte simplu, alternându-le. Ghidaţi-vă după primul semn, Berbec care este un semn pozitiv şi masculin!

Ce sunt triplicităţile sau triadele elementare?

Sunt grupele de semne care aparţin unui element şi împrumută caracteristicile acestuia: 12 : 3 = 4, deci avem 4 asemenea triade.

 • Prima: Foc – Berbec, Leu, Săgetător
 • A doua: Aer – Gemeni, Balanţă, Vărsător
 • A treia: Pământ – Taur, Fecioară, Capricorn
 • A patra: Apă – Rac, Scorpion, Peşti

Care este semnificaţia fiecărei triade? Simplu, ia fiţi atenţi!

· Semnele de Foc semnifică acţiunea. Ele aduc impulsivitate, impetuozitate, căldură, energie, entuziasm, curaj ş.a.

· Semnele de Aer sunt corelate cu mentalul şi percepţiile noastre, cu expresivitatea, comunicarea, logica şi abstractizarea.

· Semnele de Pământ sunt semne materiale, simbolizează ataşamentul material şi se exprimă prin abilitatea de a crea, a folosi şi a relaţiona cu lumea materială.

· Semnele de Apă exprima sensibilitatea, răspunsul emoţional şi afectiv, empatia cu celălalt.

De ce vorbim despre semne duble şi semne simple?

Pentru că aşa au fost categorisite ele acum 2000 de ani de către Ptolemeu, primul astrolog care a dat lumii chiar o carte despre ştiinţa astrelor, Tetrabiblos. Este prima carte de astrologie din lume. Semnele duble, de exemplu, se referă la caracterul acestora.

 Vă așteptăm pe TimeTV.ro să citiți și următoarele seriale despre „Astrologia în câteva cuvinte cu  MINERVA

Nu uitați, începând cu data de 5 IULIE, în fiecare VINERI, între orele 22:00 – 00:00, veți putea intra în legătură DIRECTĂ cu astrologul MINERVA, apăsând pe secțiunea LIVE.

Mai puteți citi pe TimeTV.ro și:

Social

Arhiva stiri