6 insulite intime si unice

Cateodata cu totii avem momente in viata cand ne dorim sa traim pe o insulita, izolati de restul lumii. Nu e tocmai imposibil, unii oameni chiar au reusit. De obicei insulitele sunt formate din roci, nu sunt locuite si au o vegetatie saraca. Totusi exista si insulite deosebite, pe care s-au si construit case, ce au contribuit la unicitatea lor, populara si fotografiata.

1. New Rock Eddystone, Alaska, USA

insulita alaska-timetv

Insula din Alaska numita Noua Piatra Eddystone este un stalp din bazalt, ce provine din crapaturile Canalului natural Behm. Capitanul George Vancouver a denumit insulita, dupa ce Farul Eddystone de langa Cornwall, Anglia, cand a navigat prin aceasta zona, in 1793. Stalpul impadurit are 72 m inaltime.

 insulita alaska-timetv

2. Fastnet Rock, Irlanda

insulita irlanda-timetv

Piatra Fastnet este o insulita in Oceanul Atlantic si cel mai sudic punct al Irlandei. Cunoscuta drept „Lacrima Irlandei” aceasta era ultima bucata de pamant pe care cei care calatoreau inspre SUA. in secolul XIX, o vedeau. Insulita se ridica la 30 de metri deasupra marii. Farul a fost construit initial,in 1854, dar a fost distrus de valuri in 1865. A fost reconstruit in 1906 cu roci din granit aduse tocmai din Cornwall.

insulita irlanda timetv

3. Turnip Rock, Michigan USA

turnip rock michigan-timetv

Situata nu departe de unul din malurile lacului Huron, Michigan, Turnip rock, o insulita destul de marisoara, are forma unui nap. Forma unica este rezultatul a mii de ani de eroziune produsa de valurile furtunilor. Copaci inalti de 6 metri si alte plante au crescut pe platoul insulitei. Deoarece terenul din imprejurimile Pietrei Nap sunt proprietate privata, curiosii pot admira insulita doar din vaporas sau barca.

insultia turnip michigan-timetv

4. Dunbar Rock, Honduras, cea mai populara dintre insulite in Caraibe

insulita honduras caraibe-timetv

Pe aceasta micuta insula din Honduras, este construit un complex deosebit. Vila de pe Piatra Dunbar este una dintre cele mai unice, din Caraibe. Este atat de cunoscuta si ciudata, ca apare in mai toate materialele publicitare de turism din Honduras. Majoritatea vizitatorilor fac scufundari, iar reciful coralier este 100% privat asa ca asigura intimitate absoluta. Totodata insulita are si o padurice de stejari.

insulita honduras-timetv

5. Mitsukejima, Japonia

mitsukjima japonia-timetv

Mitsukejima este o insula nelocuita in Suzu, Ishikawa, Japonia. Din cauza formei sale, mai este cunoscuta si sub numele de Gunkanjima ( Insula Cuirasat).Insula are 150 de metri lungime, 50 de metri latime si 30 de metri inaltime. Este bogata intr-o anumita argila folosita pentru a face vase de gatit, specifice zonei Suzu. Insulita este considerata un loc spectaculos si atrage foarte multi turisti.

insulita japonia-timetv

6. The Rock, Tanzania

insulita tanzania-timetv

Pe aceasta insulita, aproape de frumoasa plaja Michanwi Pingwe, Zanzibar, se afla un restaurant, numit Piatra. In functie de valuri, se poate ajunge mergand prin apa, sau traversand bucata de apa cu o barca. Propietarii nu-si fac nici o reclama si nu au ales sa puna nici un indicator care sa indrume turistii spre restaurantul lor. Meniul e desigur bazat pe fructe de mare.

insulita tanzania-timetv

Citeste pe TimeTV  si:

Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

9 pesteri care-ti bucura ochii

10 plaje deosebite pentru vacante unice

5 cicatrici ale Terrei, facute de oameni

Opt alei pentru plimbari de vis

 

Social

Arhiva stiri