Cateva piscine naturale in care chiar ai vrea sa te scalzi

Piscinele formate natural in albii terasate sunt cu adevarat minuni arhitecturale ale Pamantului. Cu siguranta ati vazut poze, videoclipuri sau poate chiar in realitate, piscine artificiale facute undeva la inaltime si evetual in trepte. Ei bine nu e tocmai vreo idee ingenioasa a unui arhitect. Inspiratia tot din natura vine. Mai jos  am evidentiat sase dintre aceste superbe formatiuni naturale.

1. Piscinele Semuc Champey, Guatemala

piscine guatemala-timetv

Frumoasele piscine Semuc Champey s-au format pe un lant natural de albii ale raului Cahabon. Sunt localizate  in oraselul Lanquin, Alta Verapaz. Pe lungimea acestor terase formate din calcar, raul isi continua cursul, dar la o adamcime mai mare, la suprafata ramanand aceste piscine cu apa curata si de un albastru safir. Desi nu se ajunge foarte usor acolo, locul devine din ce in ce mai popular.

piscine naturale guatemala-timetv

2. Pamukkale, Turcia, piscine vechi de mii de ani

piscina naturale turcia-timetv

Pamukkale inseamna in limba turca, „Castelul de bumbac” si aduna un set de piscine formate natural in provincia Denizli, in sud-vestul Turciei. Aici s-au format izvoare fierbinti, travertine (structuri din calcar formate de ape termale), terase din felurite minerale depozitatate de apa. Oamenii fac baie in aceste piscine naturale de mii de ani, iar anii ’80 s-au construit hoteluri pentru a favoriza turismul in aceasta zona, care mai tarziu au fost demolate pentru a nu distruge aceste locuri.

psicine naturale turcia-time tv

3. Piscinele Huanglong, China

piscine naturale china-timetv

Huanglong este un loc cu importanta istorica aparte in nord-vestul provinciei Sichuan, China. Aceasta zona este cunoscuta pentru piscinele sale colorate formate in depozite de calcit. Lungimea totala a travertinelor atinge 3,6 km si sune comparate cu un dragon imens care serpuieste pana la polalele muntilor in care s-a format.

piscine naturale-timetv

4. Cascadele Kuang Si, Laos

piscine naturale laos-timetv

Kuang Si sunt trei cascade etajate, in Laos si reprezinta principala atractie turistica a zonei. Cascadele formeaza in varful dealului niste piscine putin adanci, dupa care apa se aduna si se varsa intr-o cascada de 60 de metri. Piscinele au apa de culoare turcoaz si scaldatul este permis.

piscine naturale laos-timetv

5. Bazinele Baishuitai, China

piscine naturale china-timetv

„Terasele albe cu apa”, in traducere, sunt localizate la poalele muntilor Haba Snow, la 101 km, sud-est de Shangri-La. Zona se intine pe 3 kilometri patrati, iar apa care curge pe marginile teraselor albe ofera un spectacol vizual unic.

piscine naturale china-timetv

6. Badab-e Surt, Iran

piscine naturale iran-timetv

Localizat in provincia Mazandaran, in nordul Iranului, Badab-e Surt cuprinde o serie de travertine abrupte care au fost create pe parcursul a mii de ani, de apele termale care s-au racit si au depozitat minerale pe marginea muntelui.Ca rezultat, piscinele sunt pline cu apa de culoare portocalie, rosie sau galbena, asezate in trepte. Piscinele sunt fie pline cu apa sarata, considerata foarte buna pentru reumatism sau boli de piele, fie cu apa bogata in oxizi de fier, ce ii ofera culoarea portocalie.

piscine naturale-iran-timetv

Citeste pe Time Tv si :

9 pesteri care-ti bucura ochii

10 plaje deosebite pentru vacante unice

5 cicatrici ale Terrei, facute de oameni

Opt alei pentru plimbari de vis

Top sapte cascade unice

Social

Arhiva stiri