Casatoriile gay- marul discordiei intre Traian Basescu si Biserica Romana

Orientarile sexuale diferite au starnit dintotdeauna intrigi, polemici ce tin de moralitate, religie, principiu, sanatate. Mai nou, casatoriile gay au produs valuri inspumate si in Romania. Mai marii tarii si ai bisericii se inteapa si se impung cu privire la legalizarea uniunii oficiale intre persoanele de acelasi sex.

basescu si parerea sa despre casatoriile gay-timetv

Intrebat in cadrul unei emisiuni de la ProTV, despre opinia sa, in ceea ce priveste acest aspect, presedintele Traian Basescu a sustinut: „Eu sunt de acord cu libertatea fiecărui om să facă ce vrea cu viaţa lui, inclusiv această libertate. Ce facem fiecare între pereţii casei noastre este problema noastră. A intra pe această zonă, a o reglementa prin Constituţie e o greşeală. Nu se ştie ce evoluţii vor urma. Dacă vor să se căsătorească bărbat cu bărbat, femeie cu femeie, e problema lor”. El a mai ţinut să precizeze că este creştin ortodox şi „respectă preceptele morale ale creştinismului”.
Cum era de asteptat, preotii au explodat. Suflul fierbinte de morala, dogmatica, principii batrane si referiri la „sfinteia casatoriei” a improscat presa romaneasca, spre deliciul multora.
Atitudinea jemanfisista a presedintelui, de data aceasta potrivita, zic eu, ridica sprancene, umeri sau semne mari de exclamatie. Ca afirmatia a fost facuta pentru a castiga popularitate, sau e doar rodul unei cugetari sincere si libere, nu stiu sa zic. Consider ca e in schimb o atitudine occidentala si toleranta.
Referitor la reactiile starnite, era de asteptat. Cateodata, domn’ presedinte pare sa faca dinadins cate o declaratie menita sa starneasca valuri de sudalmi, judecata si oprobiu. Ca un copil obraznic si strengar, care trage de fustele babelor sau arunca cu pietre in pisicile vecinilor, stie ce vine dupa pozne si pare sa-i placa.

casatoriile gay motiv de razboi-timetv
Multi preoti, care inteleg si, mai grav, propovaduiesc invataturile crestine ca pe niste dogme seci, invechite si dure, incurajeaza, convingator si obtuz credinta intr-un Dumnezeu crud, care are ciomag, umanizat la maximum, care se supara, bate si mai ales judeca. Invataturile pretioase ale crestinismului sunt mediocrizate si transformate complet. Astfel, toleranta, compasiunea, iertarea, altruismul si alte valori calde si intelepte sunt eclipsate de tiranie si ingustime. Sunt puse in fata, grotesc si abuziv concepte naive ca sfintenia casatoriei, care nu mai e sfanta de mult, importanta procrearii, care continua, nu ar trebui sa ne facem probleme, si pacatul placerii sexuale fie el intre un barbat si o femeie, fie altfel, sodomia, ca sa folosim un termen biblic.

toleranta vs. judecata bisericii-timetv
Cat e de normal, anormal, moral, imoral, cuviincios, necuviincios, sanatos, nesanatos, nu ma pot pronunta. Ce pot spune cu siguranta e ca in general „interzis” starneste si mai multa curiozitate, „permis”, astazi e transformat in exces, iar „pacat” e invechit si impovarator. Homosexualitatea e o reactie, o consecinta, un refugiu, o convingere, o farsa sau o minciuna. Poate nici una dintre cele enumerate. Totusi un astfel de comportament reuseste sa scoata la suprafata adevaratele metehne nu ale numai unui popor, ci a unei lumi intregi.

Social

Arhiva stiri