Renault furnizează motorul 1.6 dci pentru viitoarea generaţie Mercedes clasa C

Un plus de imagine pentru Renault: viitoarea generaţie Mercedes clasa C, dar şi utilitara Vito vor beneficia de excelentul propulsor 1.6 dci construit de francezi.

Renault-diesel-1.6-dci

Ştim deja că viitoarele modele Twingo şi Smart Forfour vor fi „surori”, că Mercedes va furniza motoare (probabil şi platforme tehnice) japonezilor de la Infiniti, că Mercedes Citan nu este altceva decât un Renault Kangoo redesenat. Nimic din cele scrise nu surprinde, în virtutea acordului de cooperare dintre Renault-Nissan şi Daimler. Suprinzătoare a fost însă decizia introducerii pe noua clasă A de la Mercedes a motorului 1.5 dci de la Renault. Blasfemie, au zis unii. Eficienţă, au dovedit testele.

Şi mai surprinzător este următorul pas al acestui acord: Mercedes a anunţat că printre motorizările noii clase C, a cărei apariţie este aşteptată în 2014, se va regăsi şi propulsorul 1.6 dci, furnizat de Renault. Motorul, fabricat în uzina de la Cléon, va ajuta marca germană în demersul său de a produce modele cât mai prietenoase cu mediul înconjurător. De asemenea, şi utilitara Vito va beneficia de dieselul de 1.6 litri, nume de cod R9M, produs de Renault.

Social

Arhiva stiri