Bărbaţii, fani ai lui Cupidon, romantici şi naivi?

Bărbaţii sunt mai romantici decât femeile, potrivit unui studiu recent pentru care au fost chestionaţi 10.000 de oameni din toată lumea cu privire la percepţiile lor despre dragoste şi relaţii şi ale cărui rezultate arată că bărbaţii se îndrăgostesc la prima vedere într-o mai mare măsură decât femeile.
Cercetarea, publicată în cartea „The Normal Bar”, arată că 48 la sută dintre bărbaţi se îndrăgostesc la prima vedere, în timp ce doar 28 la sută dintre femei susţin acest lucru, scrie Daily Mail.
De asemenea, în urma sondajului a reieşit că sexul fără legături emoţionale în afara relaţiei nu este   considerat aventură de mulţi dintre respondenţi. În ceea ce priveşte motivele de despărţire, cea mai frecventă cauză dată de participanţi a fost lipsa de comunicare.

barbatii-mai romantici-decat-femeile-time-tv


Drăguţă informaţia, dar nu pot sa nu ridic din sprânceană şi să am ceva de comentat, bineînţeles. Două cuvinte pun semne de întrebare şi puncte de suspensie: romantismul (nu curentul artistic) şi dragostea la prima vedere. Nu cred că toţi avem aceeaşi teorie despre ce înseamnă a fi romantic sau sa te îndrăgosteşti la prima vedere.
Pentru unii poeziile spumoase cu „ramuri” şi rime îmbrăţişate, serenadele lălăite, buchete de flori şi bomboane de ciocolată, inimioare şi îngeraşi, toate adunate şi acompaniate şi de o privire galeşă, rimează cu a fi romantic.
Pentru alţii, aceeaşi înclinaţie emoţională se rezumă la o cină gustoasă, o sticla de vin roşu şi ce urmează. Sunt persoane care dacă aud că îţi place să te uiţi la stele şi să cânţi la chitară, deja te cataloghează drept romantic, când ţie de fapt îţi place astronomia şi Jimi Hendrix.

dragoste-la-prima-vedere-barbati-time-tv
Există şi cei care consideră că orice astfel de manifestare, mai languroasă şi dulceagă, e de fapt o dovadă de slăbiciune, vulnerabilitate, feminitate sau ridiculozitate. Că bărbaţii ar fi mai romantici, e o certitudine uşor de dedus. La urma urmei, ei sunt cei care aduc florile, chiar dacă fac acest lucru după un ritual împământenit riguros în „catastiful” social al ceea se consideră a fi normal. Ei sunt cei care dăruiesc în general lucruri, care invită la cină, cei care cumpără vinul, care organizează o plimbare, care compun versuri sau cântă când sunt îndrăgostiţi.
Că tot am ajuns la dragoste, cea la prima vedere despre care s-au tot scris poezii, romane, scenarii de film, reală sau nu, e la fel de specifică bărbaţilor ca şi romantismul. Se ştie că reprezentanţii sexului puternic sunt vizuali şi mai atraşi de aspectul fizic, decât femeile. Şi cum să nu fie, când fie că e vorba de picioare, posterior, piept, buze, ochi, par, femeile mai dintotdeauna şi-au scos la bătaie atuurile fizice. Dacă le mai şi evidenţiază cu o atitudine potrivită, atunci Cupidon chiar îşi poate face de cap. Timpul, pe urmă, le vindecă pe toate…sau toţi.

dragoste-la-prima-vedere-time-tv

Da, veţi spune că e diferenţă între a place un trup şi a te îndrăgosti de persoana respectivă la prima vedere. Eu cred că e cam „aceeaşi Marie, cu altă pălărie”, numai că intervine şi un factor energetic decisiv, la care bărbaţii sunt, probabil, mai receptivi în funcţie de starea în care se află.
Ce să zic, îmi plac studiile astea, de care autorii sunt atât de convinşi şi mândri de parcă ar fi descoperit bosonul lui Higgs. Oricum, mai romantici sau predispuşi să se îndrăgostească, bărbaţii au făcut, fac şi vor face multe lucruri frumoase din cauza asta.

Social

Arhiva stiri