Ungur cu tupeu sau cum maghiara dorește să prindă glas… în România

Toro-T-Tibor-triplu-T-PPMT-un-ungur-cu-tupeu-maghiara-prinde-glas-timetv.ro-timetv-time-tv

Un articol din cadrul presei online din țară, mi-a atras atenția atât de tare încât nu am putut să nu scriu despre Toro T. Tibor denumit de mine ” ungur cu tupeu ” și completez cu câteva cuvinte despre ” cum maghiara dorește să prindă glas „.

Noul (și vechiul din câte am înțeles) președinte PPMT (Partidul Popular Maghiar din Transilvania), Toro T. Tibor, cu această ocazie am auzit și eu de amandoi, a declarat sâmbătă că formațiunea pe care o conduce va milita pentru ca limba maghiară să fie trecută în constituție ca limbă oficială, după cum precizează realitatea.net.

Poftim???

Da, am mai citit de 2-3 ori articolul, imediat după aceea și alte articole, că așa e normal să verifici o știre din cel puțin 3 surse, și totuși mesajul era conform declarației domnului T.T.Tibor

Un punct important al instituţiei autonomiei ţine de drepturile lingvistice şi dintre acestea mi se pare absolut firesc ca limba maghiară în acele regiuni în care maghiarii trăiesc într-un număr însemnat, să fie limbă oficială. Acest drept trebuie trecut şi în Constituţie iar noi vom milita pentru acest lucru” a declarat Toro T.Tibor, acest Triplu T al maghiarilor din Transilvania.

Triplu T (cu bunăvoința dumneavoastră o să-l denumesc astfel), consideră că este necesar ca într-o țară independentă, România,  cu o limba oficială, româna (alta decât maghiara), cu o constituție proprie și un teritoriu bine delimitat, să introducă în constituția României limba maghiară ca limbă oficială.

Aceasta ar fi de ajuns pentru a spune despre Triplu T că este un ungur cu tupeu, dar dânsul nu se oprește totuși aici.

Proaspătul președinte reales al partidului de care abia azi am auzit (spre rușinea mea!), dorește să modifice chiar și constituția României, de la atribuțiile Parlamentului României, până la statutul președintelui și chiar forma de guvernare a țării.

Domnul Triplu T chiar dovedește un tupeu fără limite! Nu este de ajuns că militează ca maghiara să prindă glas în România, dar după declarațiile făcute, ar schimba cel puțin jumătate din legile din țară.

Nu știu dacă în Ungaria sunt aceste legi, dar cel puțin acolo maghiara este limba oficială. Vor așa ceva, nu cred că este așa departe… și totuși nu cred că acesta este interesul domnului Triplu T!

Eu cred că este mai mult o strategie de mediatizare a partidului său obscur, în încercarea de a ieși în evidență, de a atrage electoratul maghiar din zona respectivă, susținerea celor din conducerea partidului, iar în cazul în care face un demers și printr-o minune (sau prostie strâns legată cu ceva interes strict personal, căci altfel nu ar fi de înțeles) s-ar accepta să fie și doar dezbătută această propunere, cu atât mai mult ar avea de câștigat.

Ungurii în românia reprezintă puțin peste 5%, dar dacă s-ar accepta să se dezbată așa ceva, vor urma romii care vor cere același lucru, chiar daca au puțin peste 1%, nu pentru că ar avea nevoie, nu pentru că altfel nu pot trăi, ci pentru simplu fapt că pot sau că „de ce nu?”.

Viața este plină de surprize, plină de impertinenți aroganți cum este acest ungur cu tupeu, plină de idei revoluționare din epoca de aur în încercarea de a da glas unei alte limbi oficiale decât cea română, dar și mai trist plină de o majoritate covârșitoare care tace, poate discută așa la o cafea cu un coleg de muncă, dar nu se obosește nici măcar să comenteze, să-și dea cu părerea, să spună ce are de spus (măcar online). Aceeași majoritate se arată ofuscată de ce merg toate prost, dar nu ar mișca un deget să schimbe ceva, SĂ IA ATITUDINE!

Domnul Triplu T este un ungur cu tupeu fără limite, iar ideea lui cum maghiara dorește să prindă glas… în România, printre români impasibili, neinteresați și cârcotași la o cafea, este de înțeles în aceste condiții, dar și așa DE NEACCEPTAT!!!

ERobertul

Citește pe Time TV și:

Recunoașterea traseului pentru Prima Evadare și cum românii nu știu să vândă

De la microbiști la microbi, c-așa e-n… fotbal!

“Huliganus nocturnus”- specia care nu va disparea niciodata

“O radiografie din interior” a sistemului sanitar romanesc si a doctorilor romani

Social

Arhiva stiri