Servo, un proiect de viitor intre Samsung si Mozilla

servo-mozilla-samsung-timetv-timetv.ro-time-tv

Servo este rezultatul unei colaborare pe cat de inedita pe atat de neasteptata intre doua mari companii.

Mozilla si Samsung, o mare companie creatoare de browser si gigantul sud-coreean ar lucra impreuna la dezvoltarea unei noi generatii de motor de cautare pentru a revolutiona ideea de browser.

Proiectul are stabilit, dupa cum spuneam, si un nume, Servo, si are doua prioritati: utilizarea eficienta a procesoarelor de ultima generatie si siguranta crescuta.

Noul cod Servo va fi realizat in limbajul de programare Rust. Implicarea Samsung in dezvoltarea Servo, tehnologie care va fi eventual implementata in browserul Firefox, asigura un orizont de asteptare mai scurt.

Colaborarea dintre Samsung si Mozilla este insa un semn de rau augur pentru Google. Compania este deja nemultumita de faptul ca brandul Galaxy are un foarte mare succes pe piata.

Implicarea Samsung la Servo, alaturi de Mozilla indica o alta problema la fel de periculoasa din moment ce compania sud-coreeana investeste resurse considerabile. Gurile rele vorbesc deja de faptul ca gigantul sud coreean ar dori sa inlocuiasca pe dispozitivele sale Chrome ca browser preinstalat pe gadgeturile Samsung in viitor, cu un nou motor de cautare Firefox sau de ce nu cu o noua versiune Servo, care ajunge sa devina o alta potentiala lovitura pentru Google.

Social

Arhiva stiri